ترفند خانه داری | نکات خانه داری

این 3 تا کار اشتباه و تو حموم نَـــــــــــــــــــــــــــــــــکُـــــــن | اشتباهی که نباید در حمام صبحگاهی مرتکب شوید

اشتباهاتی وجود دارد که افراد در حمام و دوش صبحگاهی نباید مرتکب شوند، این اشتباهات می تواند تهدیدی جدی پوست و حتی سلامت بدن شما باشد.

کدخبر : 9396
سایت سرگرمی روز :

عادات غلط حمام کردن ممکن است آسیب هایی به پوست وارد کند. همانطور که تصمیم می گیرید از چه شامپو و صابونی استفاده کنید، زمان، دما و مدت زمان حمام کردن نیز می تواند یک تصمیم کاملا شخصی باشد. اما کارشناسان توصیه های علمی مربوط به حمام صبحگاهی برای سلامتی شما ارائه می دهند که در این قسمت از بهداشت و سلامت به آن ها اشاره خواهیم کرد.

نکته ای که خواهیم گفت به ظاهر بسیار ساده است اما تاثیرات بسیار مهمی دارد که می تواند سلامت و زیبایی پوستش ما را تهدید کند.

دمای آب نباید خیلی داغ باشد

اگرچه ممکن است دوش آب سرد یا ولرم در اول صبح ناخوشایند به نظر برسد، اما کارشناسان می گویند این کار به نفع شما است. آب بسیار داغ نه تنها پوست را خشک می کند، بلکه محافظ سطحی پوست که از اسید و چربی تشکیل شده است و در برابر باکتری ها از پوست محافظت می کند را از بین می برد. این لایه ی نامرئی نه تنها از پوست در برابر باکتری محافظت می کند، بلکه از خشکی بیش از حد، حساسیت و تحریک جلوگیری خواهد کرد بنابراین این لایه از اجزای اصلی پوست می باشد.

آب داغ چربی طبیعی پوست را از بین می برد و سریع تر به پوست آسیب می رساند. البته حتما لازم نیست آب سرد باشد؛ بلکه آب ولرم با گرمایی مطلوب نیز مناسب است. فقط در نظر بگیرید که آب نباید زیاد داغ باشد. یک دوش آب سرد می تواند شما را از خواب بیدار کند، گردش خون را بهبود بخشد، عضلات را شل کند و گرفتگی بعد از ورزش را رفع کند.

نباید خیلی طولانی دوش بگیرید

اگرچه ممکن است یک دوش طولانی در روز تعطیل لذت بخش باشد اما کارشناسان نسبت به این عمل هشدار می دهند. دوش گرفتن بیش از حد طولانی می تواند به پوست شما آسیب وارد کند. دوش بیشتر از پنج تا ده دقیقه مضر است. دوش های طولانی مدت موجب آسیب بیشتر مواد شوینده به پوست و مو خواهد شد بنابراین هرچه دوش کوتاه تر باشد، بهتر است.

افراد با پوست های حساس یا کسانی که بیماری های پوستی دارند، در حمام بسیار مراقب باشند. مبتلایان به اگزما یا پسوریازیس باید وقت کمتری را زیر دوش بگذرانند. اگر به هر بیماری پوستی مبتلا هستید با دوش گرفتن طولانی مدت یا خیلی گرم این بیماری را تشدید خواهید کرد.

شامپو و صابون نامناسب انتخاب نکنید

اگر شامپو و صابون نامناسب انتخاب کنید، زمان و دمای دوش اهمیت خود را از دست می دهند. بعضی از صابون ها و ژل ها PH پوست را تغییر می دهند و آن را در شرایط نامناسب قرار خواهند داد. از روغن ها و ژل های مرطوب کننده استفاده کنید تا تعادل اسیدی پوست را حفظ کرده و در عین حال پوست را مرطوب و مغذی نگه دارد. اگر بیماری پوستی خاصی دارید با پزشک خود در مورد محصول مناسب صحبت کنید.

در این زمان ها هرگز حمام نکنید

هر روز حمام نکنید! برخی کارشناسان می گویند بیشتر مردم در حمام کردن افراط می کنند. کمتر حمام کردن می تواند واقعاً برای سلامت ما بهتر باشد. به گفته ی این کارشناسان، هیچ لزومی به هر روز حمام کردن نیست و علت اصلی انجام این کار از سوی برخی افراد، برخورداری از مقبولیت اجتماعی است.

به گفته ی کارشناسان، افراط در حمام کردن می تواند میکروبیوم بدن را از بین ببرد، میکروارگانیسم هایی که روی بدن ما زندگی می کنند و به کنترل میزان چربی پوست کمک می کنند، چربی ای که سلامت پوست را حفظ می کند.

و علت حمام کردن و دوش گرفتن ما این است که می خواهیم از آن بوی بد خلاص شویم و احساس راحتی کنیم.

علاوه بر این، حمام کردن مکرر می تواند ما را در برابر باکتری های مضر آسیب پذیرتر کند.

دستگاه ایمنی بدن ما برای ایجاد آنتی بادی های محافظ و «حافظه ی ایمنی» باید توسط میکروارگانیسم های طبیعی، آلودگی و دیگر عوامل محیطی به میزان مشخصی انگیخته شود.

یک دلیل اینکه برخی پزشک اطفال و متخصصان پوست توصیه می کنند از حمام کردن هر روزه ی کودکان خودداری شود، همین موضوع است.

حمام کردن یا دوش گرفتن مکرر طی سالیان ممکن است از توان دستگاه ایمنی بدن برای انجام وظیفه ی خود بکاهد.

به گفته ی کارشناسان، برخی صابون ها خواص ضد باکتریایی دارند که می توانند باکتری های خوب را از بین ببرند.

این امر باعث برهم خوردن تعادل جمعیتی میکروارگانیسم های روی پوست و پدیدار شدن ارگانیسم های سرسخت تر و کمتر بی خطری می شود که در برابر آنتی بیوتیک ها مقاوم ترند.

منبع:نمناک

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: