قیمت دلار | قیمت دلار در بازار

قیمت دلار در بازار امروز | قیمت دلار در مدار صعودی

قیمت دلار بازار آزاد امروز هم روند افزایشی روزهای گذشته را ادامه داده و در کانال 37 هزار تومانی پله‌پله بالا می‌رود.

قیمت دلار در بازار امروز | قیمت دلار در مدار صعودی
کدخبر : 7750
پایگاه خبری تحلیلی گشتنی نیوز :

قیمت دلار در روز های اخیر روند صعودی بدی را در پیش گرفته است. در راستای افزایش قیمت دلار، قیمت سکه و طلا نیز بالا می رود. پیش بینی های عجیبی از قیمت دلار انجام گرفته و نشان از این دارد که قیمت دلار مرز 29 هزار تومان را طی کند. امید است که با کاهش قیمت دلار، قیمت سکه نیز به وضع بهتری برسد و قیمت مناسب تری پیدا کند. قیمت دلار چند روزی است که روال صعودی خود را در پیش گرفته و روز به روز گران تر می شود. خبر ها حاکی از آن است که قیمت دلار  امروز افزایش یافت.

امروز هم قیمت دلار افزایشی است و در پله‌های بالایی کانال 37 هزار تومانی پیشروی می‌کند. این در حالی است که قیمت دلار صرافی ملی 35 هزار و 400 تومان اعلام شده است! این فاصله نشان می‌دهد بانک مرکزی همچنان تلاش می‌کند واقعیتی که در حال رخ دادن در بازار ارز است را انکار کند.

از سوی دیگر قیمت دلار توافقی هم که به نظر می‌رسد نسبت به نرخ‌های دیگر کمتر، از روند دستوری قیمت اثر می‌پذیرد امروز در سطح 36 هزار تومان نوسان می‌کند. بدین ترتیب فاصله قیمت دلار توافقی و بازار آزاد به تدریج در حال کاهش است و بر همین اساس گامی مثبت برای کاهش جذابیت معاملات دلالی دلار محسوب می‌شود.

بانک مرکزی طی هفته‌های گذشته سیاست‌های مختلفی را برای کنترل قیمت دلار پیاده کرده اما هنوز موفق نشده است که مسیر قیمت دلار را به سمتی که تمایل دارد، تغییر دهد. از جمله این سیاست‌ها، شیوه جدید عرضه ارز صادرکنندگان است؛ بانک مرکزی با هدف کنترل قیمت ارز موافقت کرده است که نسبت به مبادله و معادل حواله ارزی دریافتی صادرکنندگان از محل صادرات محصولات کشاورزی، صنایع دستی و محصولات دانش بنیان، اسکناس در اختیار صادرکنندگان قراردهد.

سرنوشت مبهم نیما

بر اساس تحلیلی که دنیای اقتصاد منتشر کرده است، از جمله پیامدهای این طرح می‌توان به این مورد اشاره کرد که صادرکنندگان می‌توانند اسکناس خود را را با نرخ نیمایی از بانک مرکزی دریافت کنند و با نرخ توافقی در بازار بفروشند که با توجه به اختلاف قیمتی دو نرخ مذکور، هدف بانک مرکزی از تشویق صادرکنندگان محقق می‌شود. از سوی دیگر فروش ارز صادرکنندگان در بازار متشکل موجب می‌شود که عرضه ارز افزایش یابد و این مساله می‌تواند در کنترل افزایش قیمت آن تاثیرگذار باشد.

اکنون این سوال مطرح می‌شود که آیا با فعال شدن صاددرکنندگان در بازار متشکل، به تدریج سامانه نیما کارکرد خود را از دست خواهد داد؟ باید اشاره داشت که امروز در حال قیمت دلار آزاد در بالاترین پله کانال 37 هزار تومانی قرار گرفته و قیمت دلار توافقی هم به 36 هزار تومان رسیده است که قیمت خرید دلار نیمایی 28 هزار و 667 تومان و قیمت فروش آن نیز 28 هزار و 928 هزار تومان شده است! به این ترتیب قیمت دلار نیمایی نیز همچنان در حال سرکوب است و حالا دچار فاصله بیش از 30 درصدی با قیمت واقعی دلار در بازار آزاد شده است. بدین ترتیب هر روز از جذابیت‌های عرضه دلار صادراتی در سامانه نیما کاسته می‌شود.

قیمت دلار در بازارهای همسایه

قیمت دلار در بازارهای همسایه هم افزایشی است. در بازار هرات، قیمت دلار به 37 هزار و 630 تومان رسیده و همچنان روندی صعودی را طی می‌کند. در بازار سلیمانیه هم قیمت دلار از روز گذشته در کانال 38 هزار تومانی حرکت می‌کند و حالا به قیمت 38 هزار و 520 تومان رسیده است. بدین ترتیب بازارهای همسایه همچنان در حال ارسال سیگنال رشد به دلار بازار آزاد ایران هستند.

روند صعودی قیمت دلار که از ۲ هفته گذشته با تحرکات قیمتی آهسته و پیوسته آغاز شده در روزهای گذشته تسریع شد. دیروز نیز این روند صعودی ادامه داشت. آیا بازارساز توان مهار و کنترل قیمت را دارد؟

در سومین روز هفته بازار ارز نوسانی و رو به بالا بود. روند صعودی قیمت دلار که از ۲ هفته گذشته با تحرکات قیمتی آهسته و پیوسته آغاز شده در روزهای گذشته تسریع شده و امروز قیمت دلار در بازار معاملات تهران نزدیک به ۴ پله در کانال جدید صعود کرد.

قیمت دلار در بازار تهران دیروز در پله ۳ کانال ۳۷ هزار تومانی باز شد و تا لحظه نگارش این گزارش از نیمه کانال مذکور عبور کرد.

برخی معامله‌گران بازار که در ۱۰ روز گذشته انتظار روند نزولی در بازار ارز را داشتند، همچنان امیدوارند بازارساز با اقداماتی بازدارنده، برای اصلاح نرخ در بازار اقدام کند.

اسکناس به جای حواله ارزی

روز گذشته بانک مرکزی با هدف کنترل افزایش قیمت ارز موافقت کرد که نسبت به مبادله و معادل حواله ارزی دریافتی صادرکنندگان از محل صادرات محصولات کشاورزی، صنایع دستی و محصولات دانش بنیان، اسکناس در اختیار صادرکنندگان قراردهد.

هر چند نهاد پولی کشور تاکید دارد این اقدام در جهت تشویق و توسعه صادرات کشور صورت گرفته است. دنیای اقتصاد این اقدام را با دو هدف مورد بررسی قرار داده است:

اول آنکه صادرکنندگان می‌توانند اسکناس خود را را با نرخ نیمایی از بانک مرکزی دریافت کنند و با نرخ توافقی دربازار بفروشند. با توجه به اختلاف قیمتی دو نرخ مذکور، هدف بانک مرکزی از تشویق صادرکنندگان محقق می‌شود.

از سوی دیگر فروش ارز صادرکنندگان در بازار متشکل موجب می‌شود که عرضه ارز افزایش یابد و این مساله می‌تواند در کنترل افزایش قیمت آن تاثیرگذار باشد.

می‌توان گفت این سیاست‌گذاری در راستای تعادل‌بخشی به بازار ارز است.

براساس آخرین اخبار منتشرشده از سوی بانک مرکزی، در حال حاضر صادرکنندگان گروه‌های خاص ذکرشده می‌توانند حواله ارزی خود را با بانک مرکزی مبادله کنند و مابه‌ازای آن اسکناس دریافت کنند.

این مساله از چند جنبه قابل بررسی است. اول آنکه صادرکنندگان می‌توانند حواله ارزی خود را به بانک مرکزی تحویل دهند و با نرخ نیمایی اسکناس دریافت کنند.

در مرحله بعدی این اجازه را خواهند داشت که اسکناس‌های دریافت‌شده را در معاملات بازار توافقی به فروش برسانند.

تفاوت نرخ این دو بازار می‌تواند اهمیت چنین اجازه‌ای را مشخص کند. در حال حاضر نرخ خرید حواله نیما ۲۸هزار و ۲۷۹تومان است. این در حالی است که نرخ فروش اسکناس دلار به نرخ نیمایی ۲۹هزار و ۹۵۲تومان است.

بر اساس گزارش دنیای اقتصاد، نکته حائز اهمیت آن است که مجوز فروش اسکناس دلار توسط صادرکنندگان نه به نرخ نیمایی، بلکه به نرخ بازار متشکل است.

بازار دلار راه خود را می‌رود

باید در نظر داشت که در نیمه دوم سال بانک مرکزی تلاش زیادی برای مهار قیمت ارز و ساماندهی بازار معاملات انجام داد.

آنچه از برآیند بازار می‌توان نتیجه گرفت این موضوع است که؛ هر چه بازارساز و نهاد پولی کشور تلاش بیشتری می‌کنند واکنش بازار به اصلاح و کاهش قیمت کمتر است.

به عنوان مثال؛ پیش از این بانک مرکزی به صرافی‌ها مجوز داد بود که ارز صادرکنندگان را با نرخ توافقی خریداری کرده و به متقاضیان بازار ارز بفروشند.

این سیاست باعث شد تا چند روز نرخ دلار کاهشی شود اما در طولانی مدت قیمت دلار راه خود را رفت.

از ابتدای سال تا کنون بسیاری از کارشناسان هشدار داده بودند که نرخ تورم در بازار کالاها و خدمات با قیمت دلار همخوانی ندارد و فنر فشرده دلار در مقطعی از دست دولت در می‌رود.

به نظر می‌رسد با نزدیکی به تعطیلات ژانویه و سال نوی میلادی این روند صعودی در بازار معاملات داخلی شتاب بیشتری گرفته است.

هر چند برخی معاله‌‌گران نیز معتقدند مقطع پسانوسانی قیمت دلار و یورو بعد از کریسمس منجر به کاهش تقاضا می‌شود و این دوره افزایشی تا أواخر آذرماه ادامه دارد.

لیدری بازار ارز به دست درهم افتاد؟

فعلا فعالان بازار، لیدر بازار ارز را درهم می‌دانند و معتقدند تا تقاضای حواله قوی است، اصلاح قیمت رخ نخواهد داد.

روز گذشته قیمت دلار در بازارهای موازی افزایشی بود اما درهم پس ۳ ماه نوسان در محدوده ۹ هزار تومانی به کانال ۱۰ هزار تومان ورود کرد.

از روز گذشته تا این لحظه این اسکناس با قیمت ۱۰ هزار و ۴۵۰ تومان معامله می‌شود و این یعنی بیش از ۴ پله صعود در یک روز!

این گروه از معامله‌گران معتقدند اگر درهم محدوده ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومانی را بشکند دلار در بازار معاملات تهران در کانال ۳۷ هزار تومان کف‌سازی می‌کند.

امروز دلار هرات محدوده مقاومتی ۳۶ هزار و ۵۰۰ تومانی را شکست و در نخستین ساعات معاملاتی امروز بالای مرز مقاومت باز شد و با قیمت ۳۶ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد.

این در حالی است که در معاملات فردایی قیمت دلار هرات با نرخ ۳۷ هزار و ۱۸۰ تا ۲۰۰ تومان پیش بینی و معامله می‌شود.

این سیگنال برای معامله‌گران بازار تهران حاکی از روند افزایشی قیمت برای روزهای آینده دلار در پایتخت است.

قیمت دلار سلیمانیه نیز امروز ۳۷ هزار و ۴۲۰ تومان بود و این روند در لحظه نگارش این گزارش به صورت پله‌ای صعودی بود. برای فردایی این ارز نیز روند افزایشی پیش‌ بینی شده است. قیمت دلار فردایی در بازار معاملات تهران نیز روند افزایشی دارد.

باید دید با توجه به پیش بینی کارشناسان از ابتدای سال مبنی بر روند افزایشی قیمت دلار در ماه‌های پایانی سال بازارساز با چه سازوکار جدید در روزهای آینده وارد بازار می‌شود تا قیمت را مدیریت کند؟

آیا این خبر مفید بود؟
اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    ارسال نظر:

    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان