رتبه بندی معلمان | رتبه بندی فرهنگیان

حذف این معلمان از رتبه بندی معلمان | عدم دریافت وجه علی الحساب رتبه بندی برای این معلمان

پس از مشخص شدن شرایط رتبه‌بندی معلمان گروه‌هایی از جامعه فرهنگیان کشور بودند که نسبت به برخی بند‌های طرح رتبه‌بندی اعتراضاتی داشتند و مخالفت‌های خود را اعلام کردند.

حذف این معلمان از رتبه بندی معلمان | عدم دریافت وجه علی الحساب رتبه بندی برای این معلمان
کدخبر : 4609
پایگاه خبری تحلیلی گشتنی نیوز :

رتبه بندی معلمان یکی از طرح هایی است که در راستای ارتقای شایستگی حرفه‌ای معلمان در نظر گرفته شده است و اهداف مختلفی را دنبال می کند . تدوین طرح رتبه‌بندی معلمان از سال 1390 توسط آموزش و پرورش صورت گرفته است.  بر اساس این لایحه در طرح رتبه بندی معلمان آن ها را  در چهار گروه طبقه بندی کرده و دستمزد آنها بر همین اساس تعیین می‌شود. در رتبه بندی معلمان با توجه به بودجه ی موجود مبلغ حقوق معلمان افزایش پیدا می کند. اخرین اخبار مربوط به طرح رتبه بندی معلمان را در ادامه بخوانید.

رتبه بندی معلمان

در نهایت پس از مشکلات فراوان، بعد از انجام اصلاحات از سوی مجلس و پس از گذشت یک سال از ارائه لایحه اولیه رتبه‌بندی به مجلس، شورای نگهبان با لایحه رتبه‌بندی در اسفند ۱۴۰۰ موافقت کرد.

رتبه‌بندی معلمان بیش از ۸۰۰ هزار نفر از فرهنگیان کشور را شامل می‌شود. اجرایی شدن این طرح از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ برای فرهنگیان محاسبه می‌شود.

با وجود این و پس از مشخص شدن شرایط رتبه‌بندی معلمان گروه‌هایی از جامعه فرهنگیان کشور بودند که نسبت به برخی بند‌های طرح رتبه‌بندی اعتراضاتی داشتند و مخالفت‌های خود را اعلام کردند.

یکی از این اعتراضات واریز نشدن وجه علی‌الحساب اجرای طرح رتبه‌بندی برای بعضی از فرهنگیان بود و گروهی بابت پرداخت نشدن این مبلغ معترض بودند.

چندی پیش علیرضا منادی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این باره اظهار کرد: مبلغ علی‌الحساب رتبه‌بندی برای معلمان واریز شده است.

بنا بر گفته او، ۸۵۰۰ میلیارد تومان صرف پرداخت وجه علی‌الحساب برای معلمان مشمول این طرح شده است.

او اظهار کرده بود: این فوق‌العاده فقط به افرادی تعلق گرفته است که از تاریخ اول مهر ۱۴۰۰ تا ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ اشتغال به کار داشته‌اند و حقوق دریافت کرده‌اند. افرادی که در این محدوده زمانی بازنشسته شده‌اند یا در مرخصی بدون حقوق بوده‌اند به اندازه کارکرد مشمول این فوق‌العاده شده‌اند.

واریز مبلغ علی‌الحساب رتبه‌بندی شروع شد، اما مبلغ مذکور به افرادی که در حالات استخدامی زیر قرار دارند پرداخت نشده است:

الف) رسته اداری و مالی

ب) رسته خدمات

ج) معلمان شاغل در پست‌های کمتر از کارشناسی نظیر انباردار و …

د) مامور به تحصیل تمام‌وقت

ه) مامور به سایر دستگاه‌ها با پرداخت حقوق از مقصد

و) مامور به سایر دستگاه‌ها با پرداخت حقوق از مبدا (به استثنای دانشگاه فرهنگیان)

ز) مرخصی بدون حقوق، انفصال، غیبت غیرموجه و قطع حقوق به هر دلیل

ح) مرخصی زایمان

ط) معلمان طرح مهرآفرین (به استثنای همکارانی که به دلیل ایثارگری از پیمانی به رسمی تبدیل وضعیت یافته‌اند.)

ی) مامور به خارج از کشور

ک) حق‌التدریس، قراردادی، سربازمعلم و دانشجومعلم

در این بین و در روز‌های گذشته تعداد زیادی از فرهنگیانی که به دلیل استفاده از مرخصی زایمان این مبلغ علی‌الحساب را دریافت نکرده‌اند اعتراض خود را نسبت به این شرایط اعلام کرده‌اند.

پیام یکی از معترضان بدین شرح است:

مبالغی تحت عنوان وجه علی‌الحساب رتبه‌بندی به حساب همکاران فرهنگی واریز شد. این مبلغ به حساب فرهنگیان خانمی که رسمی بوده و از مرخصی با حقوق زایمان استفاده می‌کردند واریز نشده است. آیا این موضوع با سیاست‌های فرزندآوری مغایر نیست؟ آیا بین افرادی که در سال گذشته مرخصی زایمان بوده‌اند با کسانی که سال‌های گذشته از مرخصی زایمان استفاده کرده‌اند یا کسانی که در آینده قرار است از آن استفاده کنند، تفاوت وجود دارد؟

در همین خصوص سخنگوی وزارت آموزش و پرورش توضیح داد: احتمال دارد که وجه علی‌الحساب مطرح شده در طرح رتبه‌بندی به این معلمان که به دلیل زایمان در مرخصی هستند، پرداخت نشده باشد، اما در بحث ارزشیابی که به سال‌های گذشته مطرح می‌شود، هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت.

او گفت: در این بحث و برای دلیل پرداخت نشدن وجه علی‌الحساب برای این افراد رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش باید پاسخگو باشد.

حذف معلمان از رتبه بندی معلمان

یک عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت که، هیات بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین مجلس، حذف معلمان مهرآفرین از آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان را مغایر قانون تشخیص داد ‌و بر این اساس باید آن‌ها نیز مشمول رتبه‌بندی شوند.

علی کریمی فیروزجایی، درباره سرنوشت بررسی اصلاحات آئین‌نامه اجرایی قانون نظام رتبه‌بندی معلمان در هیأت تطبیق مجلس شورای اسلامی، گفت: هیات تطبیق مصوبات مجلس متشکل از حقوقدانان برجسته و باسابقه است. طبق نظر آن‌ها بخشی از آئین‌نامه رتبه‌بندی مغایر قانون تشخیص داده شده و باید اصلاح شود.

وی توضیح داد: بر اساس نظر هیأت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین که در مجلس شورای اسلامی تشکیل می‌شود، عبارت «اجرای حکم رتبه‌بندی منوط به تکمیل استخدام مطابق قوانین و مقررات خواهد بود»، مغایر قانون تشخیص داده شده و توسط دولت باید به نحوی اصلاح شود که در هیأت مذکور تأیید شود. لذا بر اساس نظر هیات، این‌که آئین‌نامه اجرایی قانون رتبه‌بندی معلمان شامل معلمان طرح مهرآفرین نمی‌شود، مغایر قانون است و باید اصلاح شود.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره فرآیند اصلاح این آئین‌نامه نیز، گفت: با توجه به این که مغایر قانون بودن این بخش از آئین‌نامه به صورت رسمی از سوی رئیس مجلس به رئیس جمهور ابلاغ می‌شود، هیأت دولت باید این آئین‌نامه را اصلاح و مجدد برای بررسی به مجلس ارسال کند.

یوسف نوری با اشاره به فراهم شدن مقدمات اجرایی قانون نظام رتبه‌بندی معلمان اظهار کرد: رتبه بندی را نمی‌خواستند اجرا کنند. پولی که گذاشته بودند از محل فروش املاک بود. اصلا املاک به فروش نمی‌روند و یک ساله هم نمی‌توان فروخت؛ نمی‌خواستند اجرا کنند و چون نمی‌خواستند، کارهای این چنینی انجام می‌دادند؛ یک لایحه ناقصی هم تهیه و به مجلس داده بودند.

وی افزود: قرار بوده در هرسالی ۲۰۰ هزار نفر در رتبه‌های پنجگانه قرار بگیرند

نوری با اشاره به اینکه دولت سیزدهم علی رغم محدودیت‌های مالی این لایحه را پس نگرفت و چون قول رئیس جمهور وشعار انتخاباتی‌اش بود، به لطف خداوند تقویت شد و بودجه‌ای در یک ردیف خاص برایش دیده شده گفت: دولت ۲۵ هزار میلیارد تومان برای رتبه‌بندی درنظر گرفته بود که ۱۳ هزار میلیارد تومان دیگر در مجلس به آن افزوده شده است.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: قاعدتا بودجه‌ای‌ها می‌گویند قانون باید از اول امسال اجرا می‌شد چون دولت نیمه سال آمده بود اما با پولی که گذاشته شد زمان اجرای قانون را از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ دیدند؛ رتبه‌ها نیز از آموزشیار تا استادمعلم تعیین شدند و از ۴۵ تا ۹۰ درصد مشمول افزایش حقوق می‌شوند.

وی با بیان اینکه ابتدا گفته شد آنها که “کد شناسه” ندارند مشمول رتبه بندی نمی‌شوند گفت: تصور ما این بود که همه همکاران ما شناسه استخدام دارند اما وقتی بررسی کردیم مشخص شد ۴۶۰ هزار نفر شناسه استخدامی ندارند که خیلی عدد بزرگی بود. دوباره اصلاحیه به آیین نامه خورد و مشکل این گروه حل شد.

نوری درباره مشکلات معلمان “طرح مهرآفرین” نیز توضیح داد و گفت: به طور کلی گروهی بودند که در دولت نهم جذب شده بودند. اینها قرارداد با شرکت‌ها داشتند که قراردادشان با شرکت‌ها به قرارداد با دستگاه تبدیل شد و همه اینها رفتند آزمون دادند و جذب دستگاه‌ها شدند. منتها آموزش و پرورش از مهرآفرین‌ها در طول این مدت آزمون نگرفته است. قوانین و مقرراتی دارند از جمله مصوبه ۸۳۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی که به موجب آن هرفردی می‌خواهد وارد آموزش و پرورش شود، باید آزمونی را از سربگذراند.

آیا این خبر مفید بود؟
اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    ارسال نظر:

    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان