حقوق بازنشستگان| افزایش حقوق بازنشستگان

خبر خوش وزیر در مورد افزایش حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان زیاد می شود

مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی درباره زمان واریز افزایش حقوق بازنشستگان توضیحاتی ارائه کرد.

خبر خوش وزیر در مورد افزایش حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان زیاد می شود
کدخبر : 1048
پایگاه خبری تحلیلی گشتنی نیوز :

افزایش حقوق بازنشستگان یکی از مسائل پربحث در روزهای پایانی سال 1400 بود. با جود گذشت یک ماه از سال جدید افزایش حقوق بازنشستگان هنوز به نتیجه ای نرسیده است و مستمری بگیران همچنان منتظر نتیجه این خبر هستند. اخرین اخباری که در مورد افزایش حقوق بازنشستگان منتشر شده، نشان از این دارد که افزایش 57 درصدی حقوق بازنشستگان از ابتدای اردیبهشت انجام خواهد شد. هم چنین قرار بر این است که دو فقره افزایش حقوق بازنشستگان صورت گیرد، که در ادامه اخبار مهم آن را می توانید در ادامه بخوانید.

 میرهاشم موسوی، مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی گفت: همه زیر ساخت ها آماده بوده و دو روز مانده به پایان اردیبهشت این افزایش حقوق واریز خواهد شد.

موسوی گفت: امیدواریم براساس اعلامی که قبلا داشتیم، مصوبه اعلام شود؛ البته بعد از تایید هیات وزیران.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی متذکر شد: افزایش حقوق طبق مصوبه شورای عالی کار خواهد بود.

حسن موسیوند (دبیر اجرایی خانه کارگر لرستان) در انتقاد از عدم تائید نهاییِ مصوبه‌ی افزایش حقوق مستمری‌بگیران گفت: بیش از این تعلل هیأت دولت را نمی‌پذیریم.

حدود دو هفته است که سازمان تامین اجتماعی مصوبه‌ی افزایش حقوق مستمری‌بگیران را امضا کرده اما هیأت دولت به قدری در تصویب آن تعلل کرد که مستمری‌بگیران حقوق اردیبهشت خود را نیز بدون افزایش دریافت کردند.

موسیوند افزود: امسال در عین ناباوری بیش از پانزده روز است که هیات دولت انقلابی و حامی قشر ضعیف جامعه هنوز مصوبه‌ی افزایش حقوق را تصویب نکرده است.

دبیر اجرایی خانه کارگر کرمانشاه گفت: هیات دولت و دست اندرکاران بدانند بیش از این تعلل در تعیین تکلیف حقوق بازنشستگان به صلاح نیست.

وی گفت: این افزایش ضرر و زیانی برای دولت ندارد و منابع آن توسط تامین اجتماعی که در واقع متعلق به شرکای اجتماعی است، تامین می‌شود.

عضو هئیت مدیره کانون کارگران بازنشسته و مستمری بگیران تامین اجتماعی خرم آباد گفت: امروزه با توجه به تورم افسارگسیخته کشور و گرانی لحظه به لحظه، مایحتاج و ارزاق عمومی مردم، بازنشستگان و به ویژه حداقل‌بگیران به سختی تامین می‌شود.

در چنین شرایطی عجیب است که دولت برای افزایشِ حقوق بازنشستگان این اندازه تعلل می‌کند.

وی تاکید کرد: بازنشستگان بی‌صبرانه منتظر تایید مصوبه خود در جلسه هیات دولت هستند.

موسیوند تصریح کرد: همین الان و در صورت تصویب افزایش ۵۷درصدیِ حقوق حداقل‌بگیران و افزایش ۳۷درصدیِ حقوق متوسط بگیران، باز هم با وضعیت حقوقی مطلوب فاصله داریم.

مطابق قانون بودجه ۱۴۰۱، افزایشی ۱۰ درصدی در انتظار کارمندان بازنشسته دولت است. هیات‌مدیره سازمان تامین اجتماعی هم قصد افزایش ۳۸ تا ۵۷ درصدی حقوق کارگران بازنشسته را دارد. هر دو این افزایش حقوق‌ها، معطل مجوز دولت هستند. در صورت طولانی شدن این انتظار، پرداخت علی‌ الحسابی مستمری اردیبهشت ماه هر دو گروه بعید نیست.

در چنین شرایطی، نائب رئیس کمسیون اجتماعی مجلس در خبر جدید از افزایش حقوق بازنشستگان ادعای دیگری در این مورد مطرح کرد.

سید کریم حسینی به ایسنا گفت: در راستای حذف شکاف بین دریافتی وظیفه‌بگیران صندوق‎‌های بازنشستگی کشوری، لشکری و همچنین مستمری‌بگیران این سازمان، علاوه بر حفظ شاخصه‌های پرداختی مرحله اول طرح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان، بخشی از فرآیند‌های مربوط به مرحله دوم آن نیز بروز رسانی شد.

وی راجع به مستمری تامین اجتماعی نیز گفت: حقوق کارگران بازنشسته نیز مطابق با ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی و آیتم‌های متناسب‌سازی افزایش یافت.

تاکید این نماینده مجلس بر متناسب‌سازی حقوق کارمندان و کارگران بازنشسته درحالی است که هنوز افزایش سنواتی حقوق این بازنشستگان صورت نگرفته است.

فعلا هیچ افزایش مستمری انجام نشده

از طرف دیگر صندوق بازنشستگی کشوری هم پیش از این اعلام کرد: برای متناسب‌سازی حقوق امسال ۹ هزار میلیارد تومان اعتبار دولتی وجود دارد اما هنوز دستورالعمل پرداخت این اعتبار نهایی نشده است. درخصوص سازمان تامین اجتماعی هم دولت معادل ۲۵ درصد اعتبارات متناسب سازی سال ۱۴۰۰ به مستمری بگیران بدهکار است. باتوجه به تمدید قانون برنامه ششم توسعه برای سال جاری، این بدهی باید تادیه شود.

به نظر می‌رسد سوای از تاخیر ایجاد شده در افزایش سنواتی مستمری کارمندان و کارگران بازنشسته، متناسب‌سازی حقوق این گروه از بازنشستگان نیازمند صدور مجوزهای لازم از سوی سازمان برنامه و بودجه است.

وفق قانون و مقررات تاخیر در اعمال افزایش سنواتی مستمری و تخصیص اعتبارات متناسب‌سازی نافی پرداختی‌های گذشته نیست. به بیان دیگر اگر ملاک افزایش سنواتی و متناسب‌سازی مستمری، ابتدای سال ۱۴۰۱ باشد. دولت باید به محض اعمال این افزایش‌ها، مابه‌التفاوت ماه‌های سپری شده را نیز به حساب مستمربگیران واریز کند.

با این همه بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی در آستانه خاتمه دومین ماه سال وجه اشتراکی باهم دارند، صرفه نظر از متفاوت بودن مبنای محاسبه مستمری، هردو گروه بابت افزایش سنواتی و متناسب سازی طلبکارند اما ممکن است برای یکبار دیگر حقوق خود را به صورت علی الحسابی و به نرخ سال پیش دریافت کنند.

حسن صادقی گفت: توصیه می‌کنیم مصوبه تامین اجتماعی را سریع تصویب و برای اجرا به سازمان برگردانند تا بازنشستگان آرامش فکری و روانی پیدا کنند؛ بازنشستگان دیگر بیش از این نمی‌تواننند منتظر بمانند.

در نشستِ چهارشنبه بیست و یکم اردیبهشتِ هیات دولت، بازهم افزایش مستمری بازنشستگان کارگری به تصویب نرسید؛ بازنشستگان حقوق اردیبهشت خود را بدون افزایش دریافت کرده‌اند و همچنان در انتظار تصویب افزایش مستمری‌ها هستند؛ بیش از دو هفته است که مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، مصوبه‌ی افزایش مستمری‌ها را برای تصویب نهایی به هیات دولت فرستاده اما مشخص نیست چرا در تصویب و ابلاغ تاخیر می‌شود؟

حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) در این رابطه می‌گوید: متاسفانه بازهم افزایش مستمری بازنشستگان مصوب نشد و تکلیف را مشخص نکردند؛ حتی دلایلی را که منجر به‌عدم تصمیم گیری شده، اعلام نمی‌کنند تا جامعه کارگری بتواند با مذاکره مشکل را حل کند؛ در واقع بازنشستگان را در خوف و رجاء نگه داشته‌اند و این شیوه، برخورد مناسبی با جامعه ۱۲ یا ۱۳ میلیون نفریِ خانواده‌ی بازنشستگان کارگری کشور نیست.

او اضافه می‌کند: به نظر می‌رسد این نحوه برخورد، فقط فرصت خریدن برای اتخاذ یک تصمیم ناعادلانه است که در طول دوران‌های گذشته سابقه نداشته است؛ ما به این برخورد معترض هستیم؛ دولت نباید باعدم تصویب مصوبه‌ی شورایعالی کار برای بازنشستگان، بستر نارضایتی را فراهم کند؛ براساس قانون، افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در ابتدا توسط مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی به تصویب هیئت مدیره این سازمان می‌رسد. سپس این مصوبه در مرحله بعد به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تحویل داده می‌شود تا جهت بررسی و تصویب، در جلسه هیئت دولت مطرح نماید. به عبارتی هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی افزایش مستمری به اندازه‌ی مصوبات شورایعالی کار را تصویب کرده، سازوکارهای اجرای آن دیده شده و منابع نیز برای آن فراهم شده است؛ دولت صرفاً تایید کننده‌ی نهایی این مصوبه است. برای اینکه بداند سهم خود را که در بودجه مصوب شده، برای پیشبرد مصوبه پرداخت کند؛ دولت نباید در امضای مصوبه‌ی هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی تعلل کند و جامعه بازنشستگان را دچار نگرانی و سردرگمی سازد.

صادقی با بیان اینکه «از یکسو افزایش مستمری بازنشستگان را تصویب نمی‌کنند و از سوی دیگر، آزادسازی قیمت‌ها صورت می‌گیرد» اضافه می‌کند: این برخورد دوگانه به ضرر کارگران و بازنشستگان است و نشان می‌دهد تفکر علمی و حساب شده پشت تصمیم گیری‌های اقتصادی نیست؛ دولت نباید اقتصاد و معیشت را دنده خلاص به حال خود رها کند؛ اکنون مساله معیشت به حال خود رها شده و تورم ترمز بریده و هیچ کس جلودارش نیست. تصمیمات دولت باید به گونه‌ای باشد که اوضاع را به سمت بهبود پیش ببرد نه اینکه باعدم تصویب افزایش مستمری ها، این ترمزبریدگی و رهاشدگی تشدید شود.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با تاکید بر اینکه باید بگذارند حقوق بازنشستگان براساس قانون افزایش یابد؛ می‌گوید: اگر به سرعت افزایش مستمری بازنشستگان تصویب و برای اجرا به سازمان ابلاغ نشود، هفته آینده فکری به حال رساندن صدایمان به گوش دولتمردانِ مخالفِ حق طلبی بازنشستگان تأمین اجتماعی، می‌کنیم و از مسیرهای مختلف احقاق حق را دنبال خواهیم کرد؛ شاید یکی از این مسیرها، حضور در تجمعی عظیم باشد. ما در مقابل اجحاف نسبت به بازنشستگان ساکت نمی‌نشینیم.

صادقی ادامه می‌دهد: کارگران نه نقشی در آزادسازی ارز و حذف ارز ترجیحی داشته‌اند نه مسبب تخریب اقتصاد بوده‌اند؛ همواره در جبهه نظام ایستاده‌اند و برای سازندگی و پیشرفت کشور از جان مایه گذاشته‌اند؛ حالا عادلانه نیست که با این بی‌توجهی‌ها تنبیه شوند؛ ما به دولتمردان توصیه می‌کنیم با تصویب افزایش مستمری بازنشستگان، اجازه ندهند بین این گروه از زحمتکشان کشور و دولتمردان شکاف و فاصله بیفتد؛ بازنشستگان از منابع داخلی سازمان تامین اجتماعی حقوق می‌گیرند و از بودجه دولتی استفاده نمی‌کنند؛ دولت برای انجام تعهدات ۴۰ساله خود، فقط ۹۰ هزار میلیارد تومان در قانون بودجه در نظر گرفته و آن را به صورت سهام شرکت‌های اغلب ورشکسته به سازمان می‌پردازد؛ ما این رفتار را به اجبار پذیرفته‌ایم و در مقابل توقع داریم تصمیم گیری‌ها به نفع ثروتمندان و اغنیا نباشد؛ دولت در کنار بازنشستگان و محرومان بایستد.

آیا این خبر مفید بود؟
اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    ارسال نظر:

    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان