بورس | بورس کالا

پیش بینی بورس هفته چهارم مهرماه | بورس از حالت سکون خارج میشود؟

بورس توانست پس از ۷ هفته صعود کند. با توجه به روند هفته گذشته انتظار می‌رود بازار در تعادل نسبی قرار بگیرد.

پیش بینی بورس هفته چهارم مهرماه | بورس از حالت سکون خارج میشود؟
کدخبر : 5555
پایگاه خبری تحلیلی گشتنی نیوز :

مزایای بازار بورس را می‌توان از دو دیدگاه خرد و کلان مورد بررسی قرار داد.هم‌اکنون بیش از ۷۰۰ نماد در بازار بورس وجود دارد که شما می‌توانید در آن‌ها سرمایه‌گذاری کنید.بازارهای بورس ایران به طور کلی به چهار دسته بورس اوراق بهادار، فرابورس، بورس انرژی و بورس کالا تقسیم می‌شوند.مهم‌ترین وظیفه شرکت فرابورس ایران، ساماندهی و هدایت بخشی از بازار سرمایه است. جدیدترین اخبار بورس را در سایت گشتنی نیوز بخوانید.

شاخص بورس در دو روز پایانی هفته سوم مهرماه روند صعودی را در پیش گرفت و توانست نه تنها ریزش روزهای پیشین را جبران کند، بلکه در پایان هفته ۵ هزار و ۹۳۶ واحد بالاتر از هفته پیش بایستد. اما شاخص‌ کل هم وزن اندکی افت کرد و ۷۸ واحد پائین آمد.

در ابتدای هفته شاخص رشد ۲ هزار و ۸۶۸ واحدی داشت. در دومین روز کاری هفته شاخص ۱۱ هزار و ۶۳۹ واحد منفی شد و روز دو‌شنبه نیز شاهد افت هزار و ۱۵۶ واحدی شاخص کل بودیم.

روز سه‎‌شنبه روند بازار عوض شد و شاخص ۹ هزار و ۶۶۲ واحد صعود کرد. روز چهارشنبه نیز ۶ هزار و ۲۰۵ واحد بالا آمد تا شاخص کل در آخرین روز کاری هفته در رقم یک میلیون و ۳۱۹ هزار واحد بایستد و بازدهی هفته شاخص بورس مثبت ۰.۴۵درصد شود.

در این هفته معاملاتی بورس تهران شاهد خروج پول حقیقی از بازار بودیم. در تمامی روزهای هفته ارزش تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام منفی بود و در مجموع هزار و ۲۶۲ میلیارد تومان خارج شد.

در این هفته ارزش معاملات خرد همچنان در سطح پائینی بود و میانگین روزانه آن نسبت به هفته پیشین ۳ درصد رشد کرد. در روز چهارشنبه ارزش معاملات خرد به ۲ هزار و ۹۶ میلیارد تومان سقوط کرد که کمترین رقم هفته بود.

بنابراین حتی در روزهای صعودی بازار که برخی نمادهای بزرگ مانند گروه پالایشی با ورود پول و تقاضای حقیقی مواجه بودند، حجم معاملات پائین بود و مجموع معاملات به خروج سرمایه از بازار منتهی شد.

برخی از تحلیلگران تصمیماتی همچون ثبات نرخ خوراک را سیگنال مثبت دولت قلمداد می‌کنند اما به نظر می‌رسد بازار به اعتماد سازی بیشتری نیاز دارد. برخی دیگر نیز معتقدند تصمیمات و سوگیری اصلی دولت را باید در تنظیم بودجه سال آینده دید. به همین خاطر گروهی از معامله‌گران در میان مدت منتظر لایحه بودجه و گزارش عملکرد ۶ ماهه شرکت‌ها خواهند بود. با این حال یکی از علل رشد بازار در روزهای اخیر انتشار سیگنال‌های مثبت بوده است که می‌تواند بازار در هفته پیش رو در تعادل نگه دارد.

یک استاد اقتصادی در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه بخشی از ریسک های موجود در بازار سرمایه سیستماتیک و مرتبط با تغییر قیمت در بازار جهانی و ... است، گفت: به طور قطع نوسانات در ذات بازار سرمایه است، اما ادامه روند نزولی کنونی بورس متفاوت از تغییرات ذاتی ارزش سهام در بازار است و این مساله بخشی متاثر از بی اعتمادی مردم به بازار سرمایه است که با هر خبر منفی وارد صف های فروش می شوند و از طرف دیگر به عملکرد بازارگردان ها و حقوقی های بازار بر می گردد که در چند وقت اخیر هیچ حمایتی از سهام نداشته اند.

در شرایط کنونی شاخص کل بورس در کف قیمت قرار دارد و نمی توان ادعا کرد که کف های پایین تری هم برای بازار بشود تصور کرد، زیرا نسبت به سال ۹۹ سه سال از قله شاخص کل بورس گذشته است و بازار علاوه بر اینکه اصلاح قیمتی داشته اصلاح زمانی را هم طی کرده است

کامران ندری با بیان اینکه در شرایط کنونی فعالیت شرکت ها تحت تاثیر رکود اقتصادی و ... قرار گرفته به همین دلیل پیش بینی اینکه حاشیه سود این شرکت ها با افت همراه شود هم می تواند مانع از رشد بازار شود، افزود: در شرایط کنونی شاخص کل بورس در کف قیمت قرار دارد و نمی توان ادعا کرد که کف های پایین تری هم برای بازار بشود تصور کرد، زیرا نسبت به سال ۹۹ سه سال از قله شاخص کل بورس گذشته است و بازار علاوه بر اینکه اصلاح قیمتی داشته اصلاح زمانی را هم طی کرده است و با توجه به تداوم تورم ۴۰ درصدی در سال های اخیر عملا بازار سرمایه نسبت به بازارهای دیگر رشدی نداشته است.

او با تاکید بر اینکه به نظر می رسد که بازار سرمایه در انتظار خبرهای خوب برای آغاز یک روند صعودی است تصریح کرد: به طور قطع نمادهای هستند که در موقعیت کنونی ارزنده هستند، اما از آنجایی که فضای منفی بر بازار حاکم است این مساله روی تمام نمادها تاثیر گذاشته و باعث شده حقوقی ها به بهانه، جو اقتصادی قیمت سهام را به حداقل ممکن رسانده اند تا از این وضعیت استفاده کنند و سهام را از دست سهامداران خرد دربیاورند و بعد از آن به محض اینکه فضای بازار مثبت شود روند رشد قیمت را کلید می زنند.

    از آنجایی که در سال ۹۸ انتظارات تورمی زمینه ی رشد بازار سرمایه را فراهم کرد در مقطع کنونی هم همین مساله می تواند روند رشد بازار را تسریع کند. به عبارت دیگر همیشه تورم به عنوان یک محرک در بازار سرمایه اثرگذار بوده اما باید توجه داشت که اثر تورم بر رشد سهام همیشه عقب تر از اثر تورم بر سایر بازارهست

ندری با تاکید بر اینکه تورم به صورت پیوسته ادامه یافته است و همین مساله می تواند محرکی بر بازار سرمایه باشد تصریح کرد: از آنجایی که در سال ۹۸ انتظارات تورمی زمینه ی رشد بازار سرمایه را فراهم کرد در مقطع کنونی هم همین مساله می تواند روند رشد بازار را تسریع کند. به عبارت دیگر همیشه تورم به عنوان یک محرک در بازار سرمایه اثرگذار بوده اما باید توجه داشت که اثر تورم بر رشد سهام همیشه عقب تر از اثر تورم بر سایر بازارهست به همین دلیل این موضوع اتفاق می افتد هرچند با تاخیر.

محدوده های مقاومتی و حمایتی شاخص

یک کارشناس بورس در گفتگو با بازار ضمن اشاره به محدوده های مقاومتی و حمایتی شاخص کل و شاخص هم وزن گفت: در شرایط کنونی یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد اگر از دست برود شاخص در حمایت یک میلیون و ۲۷۲ می تواند واکنش مثبت بدهد، البته حمایت اصلی شاخص در محدوده یک میلیون و ۲۰۷ هزار واحد است و در نهایت کف اصلی شاخص یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد خواهد بود که حرکت شاخص به این کف ها نشانه بی اعتمادی کامل به بازار است.

احمد جانجان با اشاره به اینکه در شرایط کنونی گروه نفتی به واسطه تغییر قیمت نفت شرایط نسبتا متفاوتی را تجربه می کنند، گفت: همچنین گروه لاستیکی هم تحت تاثیر خبرهای مثبت مربوط به آزادسازی عرضه لاستیک در بورس کالا روندی مثبت آغاز کرده اند و این موضوع حکایت از این دارد که سیاست های قیمت گذاری دولت و ... تاکنون اثر منفی بر بازار داشته و ورود کالاها به بورس می تواند بسیاری از مشکلات را رفع کند.

    به طور قطع وضعیت شاخص هم وزن نسبت به شاخص کل شرایط بهتری دارند، بنابراین معاملات مثبت در نمادهای کوچک می تواند بستر رشد شاخص کل را هم فراهم کند و در میان مدت رشد شاخص های بزرگ بازار را هم رقم بزند.

جانجان با بیان اینکه کانی های فلزی در ماه های گذشته ریزش داشته اند، به همین دلیل مستعد رشد هستند، گفت: همچنین گروه های غذایی با افزایش درآمد و ... مواجه شده اند، به همین دلیل مستعد رشد هستند در همین بخش حتی گروه زراعی هم می تواند در آینده نه چندان دور روند مثبتی را آغاز کند. بنابراین نمادهای مستعد رشد در بازار زیاد هستند ولی اراده کافی برای رشد بازار وجود ندارد.

او با تاکید بر اینکه پیش بینی می شود امسال نمادهای کوچک رشد بیشتری خواهند داشت، گفت: به طور قطع وضعیت شاخص هم وزن نسبت به شاخص کل شرایط بهتری دارند، بنابراین معاملات مثبت در نمادهای کوچک می تواند بستر رشد شاخص کل را هم فراهم کند و در میان مدت رشد شاخص های بزرگ بازار را هم رقم بزند.

آیا این خبر مفید بود؟
اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    ارسال نظر:

    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان