قیمت طلا گران تر از دیروز | روند صعودی قیمت طلا

قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۱۰ درصد افزایش به ۱۷۱۳ دلار و ۳۰ سنت رسید.

قیمت طلا گران تر از دیروز | روند صعودی قیمت طلا
کدخبر : 3170
پایگاه خبری تحلیلی گشتنی نیوز :

قیمت طلا از ابتدای سال جدید نوسانات زیادی را داشته است. قیمت طلا همپای با افزایش دلار بالا می رود و امید است که کاهش قیمت دلار در روز های آینده انجام گیرد تا بازار وضع آرامی به خود ببیند. نگرانی ها بابت افزایش قیمت طلا وجود دارد چرا که متاثر از آن قیمت کالاهای دیگر نیز افزایش پیدا می کند. چند روزی بود که قیمت طلا افزایش داشت. اما امروز خبرهای دیگری از وضع موجود به گوش می رسد. اخرین اخبار از قیمت طلا را در ادامه بخوانید.

ارزش دلار در آستانه اجلاس بانک مرکزی اروپا در ۲۱ ژوییه و احتمال افزایش نرخ بهره توسط این بانک کمی کاهش یافت و باعث افزایش نسبی نرخ طلا در بازار جهانی شد. نرخ هر اونس طلا امروز با ۰.۱۰ درصد افزایش به ۱۷۱۳ دلار و ۳۰ سنت رسید.

اقدامات سخت‌گیرانه بانک‌های مرکزی بزرگ دنیا مانع افزایش بیشتر نرخ طلا خواهد شد. انتظار می‌رود فدرال‌رزرو امریکا نرخ بهره را جهت مهار تورم بیشتر از حد انتظار افزایش دهد. تورم در امریکا به بالاترین رقم طی ۴۰ سال گذشته رسیده‌است. در این بین بانک مرکزی اروپا هم نرخ بهره را بین ۲۵ تا ۵۰ واحد در اجلاس روز پنجشنبه افزایش خواهد داد. بانک مرکزی استرالیا هم اعلام کرده باید نرخ بهره را بیش‌از این افزایش دهد تا بتواند تورم را به هدف تعیین‌شده بازگرداند. انگلیس هم اعلام کرده روند فعلی افزایش نرخ بهره ادامه خواهد داشت.

 خبر روز  اخبار بورس  قیمت دلار امروز

 طلا امروز چقدر بالا کشید؟

 نرخ دلار متشکل ، طلا و سکه شنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۱

 منتظر سقوط قیمت سکه تا پایان هفته باشید

فضای مثبت در بازارهای سهام بیش‌از پیش مانع قدرت گرفتن طلا می‌شود. از طرف دیگر، کاهش اخیر نرخ نفت خام باعث افزایش تمایل سرمایه‌گذاران به سرمایه‌های مخاطره‌آمیز شده‌است.

 

قیمت نقره امروز با ۰.۱۷ درصد افزایش به ۱۸ دلار و ۷۵ سنت رسید و پلاتین با ۰.۸۵ درصد افزایش ۸۸۵ دلار و ۷۰ سنت معامله می‌شود.

قیمت طلا تحت فشار قدرت گرفتن دلار آمریکا و علیرغم کاهش ارزش دلار نسبت به رکورد هفته گذشته، در حدود ۱۷۰۰ دلار در هر اونس باقی‌مانده است.

قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۰۲ درصد افزایش به ۱۷۰۹ دلار و ۵۴ سنت رسید.

سرمایه‌گذاران منتظر نتیجه اجلاس فدرال‌رزرو آمریکا در ۲۶ و ۲۷ ژوئیه هستند. هنوز مشخص نیست این بانک نرخ بهره را چه مقدار برای مقابله با تورم بالا ببرد. جدیدترین اطلاعات اقتصادی آمریکا نشان می‌دهد سیاست‌گذاران این کشور موافق ۷۵ واحد افزایش نرخ بهره هستند.

 

 

ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد بازار در مؤسسه اواندا گفت:« احتمالاً لازم نیست فدرال رزرو آمریکا سیاست سختگیرانه‌ای مانند آنچه بازار تصور می‌کرد در پیش بگیرد. اما روند افزایش نرخ بهره تا اوایل سال آینده میلادی ادامه خواهد داشت. ارزش دلار در ابتدای این هفته پائین می‌آید اما تاثیر چندانی بر قیمت طلا نخواهد گذاشت. یعنی طلا احتمالاً به حدود سطح ۱۷۵۰ دلار نزدیک نمی‌شود».

قیمت طلا هفته گذشته برای اولین‌بار از ماه اوت سال گذشته میلادی به کمتر از ۱۷۰۰ دلار رسید و شاخص دلار ۰.۴ درصد در روز گذشته کاهش یافت، اما تغییر چندانی پس‌از آن نداشته‌است.

قیمت نقره امروز با ۱.۲۷ درصد کاهش به ۱۸ دلار و ۶۰ سنت رسید و پلاتین با ۰.۴۳ درصد کاهش ۸۶۳ دلار و ۷۵ سنت معامله می‌شود.

قیمت طلا و سکه در روزهای گذشته همپای قیمت دلار و ورود آن به کانال بالاتر، رشد نکرد. پس از آنکه روند افزایش قیمت نرخ ارز متوقف شد (دلار به سطح پیشین بازگشت)، طلا حتی به یک میلیون و ۳۵۹ هزار تومان هم رسید. سکه طرح جدید نیز از آن زمان، به کانال ۱۴ میلیونی وارد شده است.

در لحظه تنظیم این گزارش، آخرین قیمت‌ اعلامی اتحادیه طلا و جواهر تهران برای طلا یک میلیون و ۳۶۸ هزار تومان و برای سکه طرح جدید، ۱۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است. در حالی که این دو فلز گرانبها هفته گذشته را با نرخ‌های یک میلیون و ۳۷۶ هزار و ۱۵ میلیون و ۵۰ هزار تومان به پایان رسانده بودند.

با وجود این، برزو حق‌شناس، کارشناس بازارهای مالی معتقد است ابهام در مذاکرات وین و چشم‌انداز تورمی کشور، نشان‌ می‌دهد که احتمالا قیمت‌‌ها در مرداد، هم در بازار طلا و سکه و هم برای نرخ ارز، رشد داشته باشد

حباب طلا و سکه یا حباب دلار؟

او در گفتگو با تجارت‌نیوز توضیح می‌دهد: اصطلاح معروفی وجود دارد که گفته می‌شود، طلا و سکه حباب دارند. اما در حقیقت این حباب مربوط به دلار است. حرکت افزایشی نرخ ارز در ماه‌های اخیر نیز این موضوع را نشان می‌دهد.

حق‌شناس می‌افزاید: طلا و سکه، بازار هوشمندی دارند و حباب در این بازارها در واقع قیمت دلار را نشان می‌دهد. بازارساز اکنون این دو فلز گرانبها را زیر ارزش ذاتی خود نگه داشته است. در واقع بنا بر سیاست‌هایی که در پیش گرفته، جلوی رشد قیمت آنها را گرفته است.

به اعتقاد او، بازارساز (بانک مرکزی)، اکنون ابزار لازم را هم برای کنترل قیمت دلار در اختیار دارد. چرا که بخشی از منابع ارزی کشور آزاد شده است. حق‌شناس می‌گوید: این نهاد اجازه نمی‌دهد دلار به قیمت ذاتی خود برسد. نرخ طلا و سکه نیز به تبع آن کنترل می‌شود.

بازارها رشد می‌کنند

اما بانک مرکزی امکان ادامه چنین روندی را دارد؟ او پاسخ می‌دهد: این موضوع به شرایط مذاکرات هسته ای وابسته است. اگر اخبار مثبتی در مورد برجام به گوش برسد، بازارساز می‌تواند به سیاست خود برای کنترل نرخ ارز ادامه دهد و قیمت دلار را زیر ارزش ذاتی آن نگه دارد.

فرصت ویژه ------ تا امشب  دویست هزار شیبا بگیر

فرصت ویژه ------ تا امشب دویست هزار شیبا بگیر

پیشنهاد امروز

yektanet-logo-sign

این کارشناس بازارهای مالی می‌افزاید: در غیر این صورت، احتمالا در ماه آینده روند قیمت‌ها در بازار ارز و طلا صعودی باشد. البته شیب این روند در مورد قیمت دلار احتمالا تندتر خواهد بود. چرا که با توجه به داده‌های فعلی از وضعیت تورم و چشم‌انداز آن در کشور، نرخ ارز عقب‌ماندگی قابل توجهی نسبت به ارزش ذاتی خود دارد.

بازی بانک مرکزی با آمارها

حق‌شناس در این مورد توضیح می‌دهد: برخلاف آمارهایی که بانک مرکزی در مورد کاهش نرخ رشد نقدینگی در فروردین منتشر کرده است، داده‌های اردیبهشت واقعیت دیگری را نشان می‌دهند.

او می‌افزاید: ضمن اینکه در ماه نخست امسال، این نهاد اقداماتی را انجام داده است که اثرات تورمی آن در آینده بروز می‌کند. از جمله اینکه شرکت‌های دولتی با موافقت بانک مرکزی، وام‌های کلانی را از شبکه بانکی گرفته‌اند.

حق‌شناس می‌گوید: در واقع این نهاد برای اینکه نرخ رشد نقدینگی را کاهشی نشان دهد با آمار بازی می‌کند. هنگامی که شرکت‌های ‌دولتی از بانک‌ها تسهیلات دریافت می‌کنند، در واقع بانک مرکزی با تاخیر اقدام به چاپ پول کرده است. به عبارت دیگر دولت در ظاهر دست در جیب این نهاد نمی‌کند اما در واقعیت شرکت‌های خود را به شبکه بانکی مقروض کرده است.

این کارشناس بازارهای مالی، پرداخت یارانه‌های نقدی را نیز نشانه دیگری از احتمال افزایش تورم می‌داند. او توضیح می‌دهد: از ابتدای سال، حجم زیادی یارانه نقدی به مردم پرداخت شده است و مشخص نیست منابع مالی آن از کجا تامین شده است. اگر این موضوع نیز دولت را به بانک‌ها بدهکار کرده باشد، آثار منفی خود را در آینده از جمله در بازار دلار، طلا و سکه نشان می‌دهد.

احتمال افزایش قیمت دلار، طلا و اونس

حق‌شناس می‌گوید: در چنین شرایطی، چه مذاکرات برجام به نتیجه برسد و چه نرسد، احتمالا قیمت دلار و طلا افزایشی باشد. اگر این اتفاق رخ دهد روند صعودی قیمت‌ها به تاخیر می‌افتد. اما اگر تحولات این حوزه امیدوارکننده نباشند، در کوتاه‌مدت انتظار رشد قیمت‌ها را دارم.

او در مورد نرخ جهانی طلا نیز توضیح می‌دهد: قیمت انس در مدت اخیر، تحت تاثیر شوکی که از افزایش نرخ بهره در آمریکا تحمل کرد، روند کاهشی داشته است اما به نظر می‌رسد این شرایط تغییر می‌کند. احتمال دارد تا پایان سال ۲۰۲۲ یا ۳ ماهه نخست ۲۰۲۳، طلای جهانی به کانال ۱۹۰۰ تا دو هزار دلاری بازگردد.

قیمت طلا در حدود پایین‌ترین رقم طی ۹ ماه گذشته ثابت مانده‌است که دلیل آن را می‌توان پیش‌بینی اطلاعات تورم آمریکا در این هفته و تاثیر آن بر شدت سیاست‌های فدرال‌ رزرو آمریکا در افزایش نرخ بهره دانست.

سرمایه‌گذاران نگرانند دورنمای رکود اقتصاد دنیا تمایل به دلار آمریکا را که بیش‌از ۲ درصد در این ماه افزایش قیمت داشته بیشتر کند. در این‌ صورت تمایل برای طلا کاهش خواهد یافت.

اطلاعات تورم آمریکا در این هفته احتمالاً سیاست‌های فدرال‌رزرو آمریکا را سختگیرانه‌تر می‌کند تا نرخ بهره را بیش‌از پیش در این ماه افزایش دهد. اقتصاددان‌ها تخمین می‌زنند شاخص تورم آمریکا در ماه ژوئن ۸.۸ درصد نسبت‌ به سال قبل افزایش‌ یافته باشد که بالاترین رقم طی ۴ دهه گذشته را نشان می‌دهد.

قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۰۸ درصد افزایش به ۱۷۲۷ دلار و ۴۳ سنت رسید. قیمت این فلز گران‌بها در معاملات دیروز تا ۱۷۲۳ دلار و ۳۲ سنت کاهش‌یافته بود که پایین‌ترین رقم از ۳۰ سپتامبر را نشان می‌دهد.

قیمت طلا در سال جاری میلادی نوسان بالایی داشته‌است. این فلز گرانبها در ماه مارس و پس‌از حمله روسیه به اوکراین به بیش‌از ۲۰۰۰ دلار در هر اونس رسید, اما بعد دورنمای رشد اقتصاد و تورم بالا جهت آن را تغییر داد. سرمایه‌گذاران در هفته‌های اخیر سرمایه‌های طلای خود را کاهش داده‌اند.

طبق گفته‌ی تحلیلگران کامرزبانک، قدرت گرفتن دلار آمریکا و خروج سرمایه از صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس، مانع هرگونه افزایش قابل‌توجه و ماندگار در قیمت طلا می‌شود.۲۹  تن طلا در هفته گذشته از این صندوق‌ها خارج شده‌است که بالاترین رقم طی ۸ هفته گذشته را نشان می‌دهد.

قیمت نقره امروز با ۰.۳۶ درصد کاهش به ۱۸ دلار و ۸۹ سنت رسید و پلاتین با ۰.۳۹ درصد افزایش، ۸۵۰ دلار و ۶۹ سنت معامله می‌شود.

بازار طلا پس‌از کاهش قیمت شدید هفته گذشته همچنان با مشکل مواجه است و تحلیلگران عقیده دارند قیمت این فلز گرانبها بازهم پایین‌تر خواهد رفت.

طبق پیش‌بینی تحلیلگران کپیتال ایکانامیکس، قیمت طلا در پایان سال جاری میلادی ۴ درصد کمتر از سطح فعلی خواهد بود و به حدود ۱۶۵۰ دلار در هر اونس سقوط می‌کند.

افزایش نرخ بهره بانک‌های مرکزی قیمت طلا را در نیمه دوم سال جاری میلادی پائین می‌آورد. قیمت طلا همین حالا ۱۵ درصد نسبت به اوج ماه مارس کاهش‌یافته است. این اظهارنظرها در شرایطی اعلام‌شده که قیمت طلا در حال حاضر در محدوده ۱۷۳۰ دلار در هر اونس قرار دارد.

قیمت هر اونس طلا امروز از ۱۷۴۲ دلار روز گذشته هم پایین‌تر آمده  و ۱۷۳۴ دلار و ۵۳ سنت معامله می‌شود.

بازار طلا سال جاری میلادی را با قدرت شروع کرد، چون سرمایه‌گذاران برای حفاظت از خود در برابر افزایش بی‌سابقه قیمت‌ها به طلا روی‌آورده بودند. اما ترس از تورم اخیراً کاهش‌یافته و جای خود را به نگرانی در مورد رکود اقتصاد داده‌است.

علاوه‌بر افزایش نرخ بهره و نگرانی در مورد رکود اقتصادی، قدرت گرفتن دلار هم مانع دیگری بر سر راه افزایش قیمت طلاست. طبق گزارش این مؤسسه انگلیسی، ارزش دلار با یورو برابر خواهد شد و حتی می‌تواند آن را پشت سر بگذارد. بالا رفتن ارزش دلار خرید طلا را برای دارندگان سایر ارزهای دنیا گران‌تر می‌کند.

قیمت نقره امروز با ۰.۵۹ درصد کاهش به ۱۹ دلار و ۲ سنت رسید و پلاتین با ۰.۷۷ درصد کاهش، ۸۶۶ دلار و ۷۴ سنت معامله می‌شود.

هر گرم طلا ۱۸ عیار امروز با کاهش ۰.۰۶ درصدی به ۱,۳۸۳,۶۰۰ (یک میلیون و سیصد و هشتاد و سه هزار و ششصد) تومان رسید.

معامله‌گران می‌گویند بازار طلا هم حبابی شد. هر گرم طلای آبشده ۸۶ هزار تومان حباب دارد و میزان حباب آن در هر کیلیو به ۸۶ میلیون تومان می‌رسد

. در واقع هر کیلو طلا در ایران ۸۶ میلیون تومان گرانتر از جهان است. بزرگ شدن حباب فلزهای گرانبها در ایران به فضای انتظاری و خبرهای سیاسی برمی‌گردد.

 طلا پس‌از یک هفته پر فرازونشیب و در بحبوحه‌ ترس از تورم جهانی که قیمت آن را به پایین‌ترین رقم طی ۱۰ ماه گذشته رسانده بود، نسبتاً ثابت مانده‌است. قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۱۳ درصد افزایش به ۱۷۴۲ دلار و ۴۸ سنت رسید.

متخصصین بازار عقیده دارند کاهش شدید قیمت طلا در هفته گذشته نتیجه افزایش قدرتمند شاخص دلار، موضع فدرال‌رزرو در مورد افزایش نرخ بهره و نگرانی در مورد تورم جهانی بوده‌است. شاخص دلار به سطح ۱۰۷.۷۸ رسید که بالاترین رقم طی ۲۰ سال گذشته را نشان می‌داد و باعث شد قیمت طلا تا محدوده ۱۷۱۰ تا ۱۷۸۰ دلار در هر اونس سقوط کند.

انتشار اطلاعات مربوط به لیست حقوق و دستمزد مشاغل بخش غیرکشاورزی در آمریکا نشان می‌دهد ۳۷۲ هزار شغل در ماه ژوئن در آمریکا اضافه‌شده که ۱۰۰ هزار شغل بیشتر از حد انتظار بوده‌است.این اطلاعات فدرال رزرو را تشویق به افزایش بیشتر نرخ بهره می‌کند تا تورم را پایین بیاورد. این اقدام مانع بهبود قیمت طلا می‌شود.

متخصصان عقیده دارند با توجه به ارزش بالای دلار، انتظار می‌رود قیمت طلا همچنان تحت فشار باشد. بنابراین توصیه می‌شود سرمایه‌گذاران طلا منتظر بمانند تا طلا دوباره روند افزایشی خود را از سر بگیرد.

قیمت نقره امروز با ۰.۲۵ درصد افزایش به ۱۹ دلار و ۲۴ سنت رسید و پلاتین با ۲ درصد افزایش، ۸۹۴ دلار و ۷۶ سنت معامله می‌شود.

 امروز در بازار قیمت سکه امامی کاهش یافت و با ریزش ۶۲ هزار تومانی، ۱۴,۹۷۸,۰۰۰ (چهارده میلیون و نهصد و هفتاد و هشت هزار) تومان ارزش گذاری شد. قیمت دلار  اما بالا رفت.

 افزایش ارزش دلار در بحبوحه بالا گرفتن ترس از رکود اقتصادی باعث سقوط سرمایه‌های مخاطره‌آمیز شده و قیمت طلا را هم تا پایین‌ترین رقم طی ۶ ماه گذشته کاهش داده‌ است.

ارزش دلار به‌خاطر تمایل سرمایه‌گذاران نسبت‌به آن به‌عنوان یک پشتوانه ایمن به بالاترین رقم طی دو سال گذشته رسیده و قیمت طلا را پایین آورده‌است. بازار سهام آمریکا یک کاهش ۲ درصدی را در بحبوحه ترس از افزایش دوباره نرخ بهره توسط فدرال رزرو جهت پایین آوردن تورم تجربه کرده‌است. این اقدام فدرال‌ رزرو باعث رکود بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا خواهد شد.

این احتمال که بانک مرکزی اروپا در سخت کردن سیاست‌های پولی آهسته‌تر از فدرال رزرو عمل می‌کند ارزش یورو را پایین آورده و باعث قدرت گرفتن بیشتر دلار شده‌است. ترس از نگرانی در اروپا به‌خاطر احتمال توقف عرضه گاز طبیعی روسیه بسیار شدید است.

قیمت طلا امروز با ۲.۳ درصد کاهش، به ۱۷۶۹ دلار و ۸۸ سنت رسید که پایین‌ترین رقم از دسامبر سال گذشته میلادی را نشان می‌دهد. شاخص دلار آمریکا هم یک درصد بالا رفته‌است.

قیمت نقره امروز با ۰.۱۱ درصد کاهش به ۱۹ دلار و ۱۰ سنت رسید و پلاتین با ۰.۲۱ درصد کاهش، ۸۶۶ دلار و ۹۱ سنت معامله می‌شود.

علیرغم دو روز افزایش متوالی قیمت طلا، ارزش این فلز گرانبها امروز کمی کاهش یافت. دلیل این کاهش قیمت را شاید بتوان تیره و تار بودن آینده اقتصاد دنیا دانست.

قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۳۰ درصد کاهش به ۱۸۱۱ دلار و ۱۱ سنت رسید.

گزارش بالا رفتن نرخ اشتغال در آمریکا برای طلا بدین معناست که فدرال‌رزرو به سیاست‌های سخت‌گیرانه خود در مورد بالا بردن نرخ بهره ادامه خواهد داد. سیاستی که قیمت طلا را تحت فشار قرار می‌دهد. تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند با ادامه شرایط فعلی، قیمت این فلز گرانبها به پایین‌تر از ۱۸۰۰ دلار در هر اونس برسد.

نرخ تورم هم هنوز در سراسر دنیا بسیار بالاست که باعث می‌شود سیاست افزایش نرخ بهره بانک‌های مرکزی ادامه داشته باشد.

اطلاعات خوش‌بینانه اقتصادی ارزش طلا را به‌عنوان یک سرمایه‌گذاری ایمن از بین می‌برد، اما پیش‌بینی سخت‌تر شدن شرایط اقتصاد هم ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران را در بلندمدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 تیره و تار شدن دورنمای اقتصاد دنیا می‌تواند در کوتاه‌مدت از قیمت طلا حمایت کند. تورم بالا در تابستان جاری سرمایه‌گذاران را به سمت طلا سوق می‌دهد تا سرمایه‌گذاری ایمن‌تری داشته باشند. در تمام فضاهای تورمی وقتی مردم نگران از دست دادن اشتغال و ارزش ثروت خود هستند، طلا یک جایگزین منطقی برای پول جهت حفظ ارزش است.

اما درنهایت سیاست‌های سخت‌گیرانه فدرال‌رزرو آمریکا قیمت طلا را پایین خواهد آورد.

قیمت طلا پس‌از ۳ هفته کاهش و در تلاش برای حفظ محدوده ۱۸۰۰ دلار، در اولین ساعات معاملات در روز دوشنبه کمی افزایش داشت. قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۰۲ درصد افزایش به ۱۸۱۱ دلار و ۸۰ سنت رسید.

خبر کاهش شاخص مدیران خرید در بخش تولید در آمریکا به پایین‌ترین رقم طی ۲ سال گذشته ترس از تورم را بالا برده‌ است. افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی بین روسیه و اوکراین و ناتوانی چین در جذب خریداران باعث شده ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران تحت تاثیر قرار بگیرد.

شاخص مدیران خرید در آمریکا در ماه ژوئن تا ۵۳ پایین آمده است، یعنی کمتر از ۵۶.۱ که در ماه گذشته گزارش‌ شده بود و پایین‌ترین رقم طی دوساله گذشته. شاخص اشتغال تا ۴۷.۳ کاهش‌یافته و شاخص سفارش‌های جدید تا ۷۸.۵ پایین آمده‌ است.

به‌علاوه، ادعای روسیه در مورد کنترل کامل شهر لیسیچانسک و تردید نسبت‌ به توانایی چین در ازسرگیری روند تحول اقتصادی بیش‌از پیش بر قیمت طلا فشار می‌آورد.

در بحبوحه این اتفاقات، سوده ده‌ساله خزانه‌داری آمریکا بیشترین کاهش هفتگی را از ماه فوریه تجربه کرده‌ است. شاخص سهام وال‌استریت پس‌از افزایش شگفت‌آور در روز جمعه هنوز نتوانسته مسیر واضحی را در پیش می‌گیرد. شاخص سهام اس‌پی۵۰۰ هم نیم درصد پایین آمده است.

قیمت نقره امروز با ۰.۶۰ درصد افزایش به ۱۹ دلار و ۷۹ سنت رسید و پلاتین با ۰.۲۴ درصد کاهش، ۸۹۰ دلار و ۵۹ سنت معامله می‌شود.

قیمت طلا امروز جمعه ثابت بود اما در مسیر دومین کاهش هفتگی متوالی خود قرار داشت زیرا نگرانی‌ها از بانک‌های مرکزی بزرگ که به طور بالقوه افزایش نرخ بهره را برای هدف قرار دادن تورم غیرمجاز که بر تقاضای شمش تاثیر می‌گذارد، اعمال می‌کنند.

بهای هر اونس طلا در ساعت ۸ و ۱۲ دقیقه صبح به وقت شرقی با ۳.۱۰ درصد افزایش به ۱۸۲۵ دلار و ۴۰ سنت رسید و این در حالی بود که اوایل جلسه به کمترین میزان در یک هفته اخیر یعنی ۱۸۲۰ دلار و ۹۹ سنت رسید و قیمت طلای آمریکا با ۰.۱۷ درصد افزایش به ۱۸۲۶ دلار و ۴۰ سنت رسید.

قیمت طلا در این هفته حدود ۰.۹ درصد کاهش یافته است. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا روز پنج‌شنبه به قانونگذاران گفت: تعهد فدرال‌رزرو ایالات‌متحده برای مهار تورم بدون قید و شرط است، در حالی که او اذعان داشت که نرخ‌های بهره بالاتر ممکن است باعث افزایش بیکاری شود.

دلار آمریکا ثابت است و انتظارات اکنون به سمت افزایش ۷۵ واحدی فدرال رزرو در ماه جولای متمایل شده است. دلار قوی، طلای با قیمت دلار را برای خریدارانی که سایر ارزها را در اختیار دارند، گران‌تر می‌کند.

شاخص بازدهی خزانه داری ۱۰ ساله ایالات‌متحده امروز جمعه تقویت شد و تقاضا برای طلا را محدود کرد. نرخ‌های بهره بالاتر و بازده اوراق، هزینه فرصت نگهداری شمش را افزایش می‌دهد که سودی به همراه ندارد.

به گزارش رویترز، سهام در بازارهای جهانی روز پنج‌شنبه افزایش یافت زیرا بازدهی خزانه‌داری ایالات‌متحده به پایین‌ترین حد دو هفته اخیر رسید، در حالی که مس به پایین ترین حد در ۱۶ ماه گذشته رسید زیرا سرمایه گذاران نگران کاهش احتمالی اقتصاد جهانی بودند.

حجم دارایی‌های اس‌پی‌دی آر گلد تراست، بزرگ‌ترین صندوق سرمایه‌گذاری در بازار طلا در روز پنج‌شنبه از ۱۰۷۱.۷۷ تن روز گذشته با ۰.۸۱ درصد کاهش به ۱۰۶۳.۰۷ تن رسید.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، بهای هر اونس نقره با ۰.۴ درصد افزایش به ۲۱.۰۲ دلار رسید و پلاتین ۰.۹ درصد افزایش یافت و به ۹۱۵ دلار و ۱۱سنت رسید، اما هر دوی این قیمت‌ها برای کاهش هفتگی تعیین شده بودند. پالادیوم با ۱.۴ درصد افزایش به ۱۸۷۰ دلار و ۲۹ سنت رسید و در این هفته حدود ۳ درصد افزایش یافت.

 قیمت جهانی طلا به‌دنبال سقوط بازارهای جهانی کاهش یافته است. قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۲۶ درصد کاهش به ۱۸۲۸ دلار و ۱۳ سنت رسید. افزایش ارزش دلار و بالا رفتن سود اوراق بهره خزانه‌داری آمریکا از دیگر عوامل کاهش قیمت طلا بوده‌اند.

در شرایطی که سرمایه‌گذاران منتظر اظهارات جدید جروم پاول، رییس فدرال‌رزرو آمریکا در مورد سیاست‌های جدید پولی و تورم هستند، ترس از رکود اقتصاد دنیا بالا گرفته است که می‌تواند طلا را باز هم پایین بیاورد.

عکس‌العمل طلا نسبت‌ به دو نیروی مخالف افزایش نرخ بهره و بالا رفتن تورم، می‌تواند محدوده قیمت آن را بین ۱۸۰۵ تا ۱۸۵۰ دلار نگه دارد. بالا رفتن قیمت طلا از ۱۸۰۰ دلار نشان‌دهنده جذابیت آن برای سرمایه‌گذاران و کاهش آن نسبت‌به سطح ۱۸۵۰ دلار نشان‌دهنده عدم تمایل آن‌ها به طلا به‌عنوان یک سرمایه‌گذاری ایمن است، اما کاهش امروز قیمت طلا را بیشتر می‌توان نتیجه‌ قدرت گرفتن دلار آمریکا و بالا گرفتن ترس از رکود اقتصادی دانست.

فدرال‌رزرو آمریکا اعلام کرده است احتمالاً نرخ بهره را ۱.۲۵ درصد دیگر طی ۲ ماه آینده افزایش می‌دهد، این اقدام شرایط را برای سرمایه‌گذاران طلا سخت می‌کند، اما بالا رفتن نرخ بهره به‌همراه کند شدن روند رشد اقتصاد می‌تواند اقتصاد جهان را وارد رکود کند که از قیمت طلا حمایت می‌کند و یک حداقل قیمت برای آن ایجاد می‌کند.

قیمت نقره امروز با ۱.۷۰ درصد کاهش به ۲۱ دلار و ۴۸ سنت رسید و پلاتین با ۰.۲۲ درصد کاهش ۹۴۰ دلار و ۴۲ سنت معامله می‌شود.

قیمت طلا

 قیمت طلا در اولین ساعات معاملات در روز دوشنبه پس‌از شدیدترین سقوط هفتگی قیمت از اوایل ماه مه، افزایش یافت. قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۲۷ درصد افزایش به ۱۸۴۴ دلار و ۳۳ سنت رسید.

در شرایطی که خبرهای مربوط به چین خوش‌بینی نسبت‌به قیمت طلا را افزایش داده، ترس از رکود اقتصاد جهان و نرخ بهره بالاتر فدرال‌رزرو آمریکا خریداران این فلز گران‌بها را همچنان محتاط نگه داشته‌است.

انتشار این خبر که دولت بایدن در حال بررسی برداشتن بخشی از عوارض بر واردات کالاهای چینی است به خبرهای خوشحال‌کننده در مورد مهار کرونا در پکن و شانگهای اضافه شده و خوش‌بینی در بازار طلا را بالا برده‌است که به نفع خریداران این فلز گران‌بهاست.

از طرف دیگر، ترس از سیاست‌های مالی سختگیرانه‌تر فدرال‌رزرو آمریکا و افزایش دوباره نرخ بهره بالا گرفته‌است.جانت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا انتظار کند شدن بیشتر رشد اقتصاد را دارد و نگران رکود اقتصادی است.

بالا بودن ارزش دلار آمریکا و افزایش سود اوراق قرضه‌ خزانه‌داری آمریکا تمایل خریداران به طلا را پائین آورده و باعث بی‌ثباتی آن شده‌است.

اما تحلیلگران عقیده دارند ضعف بازار سهام آمریکا و تنش‌های ژئوپولیتیکی تأثیر افزایش نرخ بهره فدرال‌رزرو را تا حدی کنترل کرده و می‌تواند قیمت طلا را کمی افزایش دهد.

قیمت نقره امروز با ۰.۴۸ درصد افزایش به ۲۱ دلار و ۷۹ سنت رسید و پلاتین با ۰.۴۴ درصد افزایش ۹۳۹ دلار معامله می‌شود.

بانک‌های مرکزی سراسر دنیا راه‌حل خود برای مقابله با غول تورم را در این هفته ارائه داده‌اند و اکثر آنها نرخ بهره را بالا برده‌اند. به‌این‌ترتیب ترس از افزایش تورم بیشتر شده‌است. طلا معمولاً پشتوانه‌ای ایمن در زمان تورم بالا در نظر گرفته می‌شود، اما درحالی‌که قیمت طلا طی چند روز گذشته روبه‌افزایش بود، قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۷۹ درصد کاهش به ۱۸۴۲ دلار و ۷۰ سنت رسید. سرمایه‌هایی که با ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران مرتبط هستند به‌شدت تحت فشار قرار گرفته‌اند.

به‌نظر می‌رسد سرنوشت طلا به پویایی بازار دلار گره‌خورده است. کاهش ارزش دلار در روزهای اخیر می‌تواند به بالا رفتن قیمت این فلز گران‌بها کمک کند.

 نگران ریزش قیمت طلا نباشید!

با توجه به افزایش شدید نرخ بهره فدرال‌رزرو آمریکا، تحلیلگران نسبت‌به قیمت طلا خوش‌بین بوده و پیش‌بینی خود از ارزش این فلز گران‌بها در سه‌ماهه سوم سال جاری میلادی را تا حدود ۲۱۰۰ دلار بالا برده‌اند. این تحلیلگران عقیده دارند ۲۱۰۰ دلار اوج قیمت طلا خواهد بود و تا سه‌ماهه دوم سال آینده میلادی به ۱۸۰۰ دلار بازمی‌گردد. آن‌ها اصلی‌ترین عامل تعیین‌کننده در بازار طلا را نرخ بهره بانک‌های مرکزی می‌دانند.

طبق گفته‌ی تحلیلگران بازار طلا، سقوط بازار سهام و اوراق‌قرضه قیمت طلا را ۲.۳ درصد بالاتر خواهد برد و سرمایه‌گذاران تشویق می‌شوند سرمایه‌های طلای خود را برای دوری کردن از این بازارهای متزلزل افزایش دهند. اما قیمت بالای طلا کوتاه‌مدت خواهد بود و در صورت کاهش فشار تورم و تنش‌های ژئوپلیتیکی می‌تواند تا ۱۶۰۰ دلار پایین بیاید.

قیمت نقره امروز با ۰.۳۴ درصد کاهش به ۲۱ دلار و ۹۰ سنت رسید و پلاتین با ۰.۹۰ درصد کاهش ۹۴۶ دلار و ۷۳ سنت معامله می‌شود.

بازار طلا با افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، آرایش صعودی به خودگرفت. با رسیدن تورم به بالاترین حد خود در ۴۰ سال اخیر، بانک مرکزی آمریکا به سرعت انتظارات بازار را برآورده کرد و نرخ بهره را افزایش داد.

بازار طلا در پی آخرین حرکت بانک مرکزی و پیش‌بینی‌های به‌روز شده، به رشد اندکی ادامه می‌دهد. طلای آگوست با ۰٫۲۲ درصد افزایش در روز به ۱۸۱۷٫۵۰ دلار در هر اونس معامله شد.

در حالی که فدرال رزرو از تشدید سیاست های پولی تهاجمی بیشتر خبر می دهد، پیش بینی های رشد خود را برای سال جاری و ۲۰۲۳ کاهش داده و چشم انداز تورم خود را افزایش داده است. این بزرگ‌ترین افزایش نرخ بهره از سال ۱۹۹۴ تاکنون است. این اقدام نشان می‌دهد که نهاد ارشد پولی آمریکا به بالاترین سرعت در دهه‌های اخیر به افزایش نرخ بهره ادامه می‌دهد.

امروز به‌خاطر افزایش نرخ سود خزانه‌داری آمریکا قبل‌از انتشار اطلاعات مربوط به اشتغال و تورم در این کشور کاهش یافت. این اطلاعات می‌تواند بر تصمیم فدرال‌رزرو جهت افزایش نرخ بهره برای مبارزه با تورم تاثیر بگذارد.

قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۱۶ درصد کاهش به ۱۸۴۴ دلار و ۹۷ سنت رسید.

افزایش نرخ بهره ده‌ساله خزانه‌داری آمریکا تمایل خریداران به طلا را کاهش می‌دهد. از طلا همواره به‌عنوان یک پشتوانه ایمن در زمان تورم بالا یاد می‌شود، اما بالا رفتن نرخ بهره هزینه نگهداری این فلز گران‌بها را افزایش می‌دهد.

بالا رفتن ارزش دلار آمریکا و ادامه سیاست‌های سخت‌گیرانه فدرال‌رزرو همچنان قیمت طلا را تحت فشار قرار می‌دهد.

بانک جهانی و سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در مورد رکود جهانی اقتصاد هشدار داده‌اند. به‌علاوه، وضع دوباره قرنطینه‌های کرونایی و تست‌های گسترده کرونا در چین به‌خاطر افزایش تعداد موارد ابتلا به کرونا در این کشور بر حساسیت بازار تاثیر گذاشته و قیمت طلا را پایین می‌آورد.

دراین‌بین، بازار سهام وال‌استریت بیشترین سقوط را در هفته گذشته داشته و شاخص دلار بیشترین افزایش را طی یک هفته گذشته تجربه کرده‌است. بنابراین تمایل به دلار به‌عنوان یک پشتوانه ایمن افزایش‌یافته و تمایل برای طلا کاهش می‌یابد.

قیمت نقره امروز با ۰.۷۲ درصد کاهش به ۲۱ دلار و ۶۶ سنت رسید و پلاتین با ۰.۴۳ درصد کاهش، ۹۷۰ دلار و ۹۱ سنت معامله می‌شود.

قیمت طلا بازهم تحت تاثیر سیاست‌های پولی سخت‌گیرانه فدرال‌رزرو آمریکا کاهش یافت. قیمت هر اونس طلا در معاملات امروز با ۰.۱۲ درصد کاهش به ۱۸۳۹ دلار و ۵۶ سنت رسید. افزایش نرخ بهره کوتاه‌مدت و سود اوراق‌قرضه آمریکا هزینه نگهداری این فلز گران‌بها را بالا برده‌ و بالا رفتن ارزش دلار هم تمایل دارندگان سایر ارزهای دنیا به خرید طلا را کاهش داده‌است.

تحلیلگران عقیده دارند بهترین زمان برای افزایش قیمت طلاست، اما بالا رفتن ارزش دلار و مهم‌تر از آن سیاست‌های بسیار سخت‌گیرانه فدرال‌رزرو آمریکا نه‌تنها مانع این افزایش شده بلکه روند آن را نزولی کرده‌است. طلا در کشمکشی بین تقاضای بالا به‌خاطر شرایط تورم و سیاست‌های فدرال رزرو برای کنترل تورم گیر افتاده‌است. بنابراین سرمایه‌گذاران در شرایط فعلی ترجیح می‌دهند تجارت این فلز گران‌بها را کنار بگذارند.

طلا همواره یک سرمایه‌گذاری ایمن در زمان افزایش تورم بوده‌است. بنابراین شدت گرفتن نگرانی در مورد روند صعودی تورم در اروپا و سایر مناطق دنیا می‌تواند از قیمت این فلز گران‌بها در بحبوحه افزایش چالش‌ها در اقتصاد دنیا حمایت کند.

جروم پاول، رییس فدرال‌رزرو آمریکا در روز سه‌شنبه اعلام کرد بانک مرکزی این کشور نرخ بهره را تا جایی که لازم است بالا می‌برد تا تورم را کنترل کند، چون تورم زیربنای اقتصاد کشور را تهدید می‌کند.

قیمت نقره در معاملات امروز با ۰.۲۹ درصد کاهش به ۲۱ دلار و ۸۵ سنت رسید و پلاتین با ۰.۶۳ درصد کاهش ۹۵۹ دلار و ۱ سنت معامله می‌شود.

یمت طلا دیروز پس از ثبات در ساعات اولیه، کاهش یافت زیرا ارزش دلار آمریکا و افزایش بازدهی خزانه‌داری بر شمش با قیمت دلار تاثیر گذاشت و در حال حاضر چشم‌انداز فلز گرانبها به دلیل موضع تهاجمی فدرال رزرو در مورد تورم کاهش یافته است.

بهای هر اونس طلا تا ساعت ۱۳ و ۱۰ دقیقه عصر با ۲.۸۰ درصد کاهش به ۱۸۱۴ دلار و ۲۰ سنت رسید و قیمت طلای آمریکا نیز با ۰.۱۵ درصد کاهش ۱۸۱۵ دلار و ۲۰ سنت رسید.

 خبر روز  اخبار بورس  قیمت دلار امروز

 قیمت طلا چقدر افزایش یافت؟

 قیمت جدید دلار و یورو در بازار ( ۲۹ اردیبهشت)

 کمین خالی فروشان در بازار دلار

به نظر می‌رسد طلا تا حد زیادی حرکت‌های روزانه دلار و معیار بازدهی ۱۰ ساله خزانه‌داری ایالات‌متحده را در هفته‌های اخیر دنبال می‌کند، با بالاترین رقم ۲۰ سال اخیر در دلار آمریکا که قیمت طلا را در روز دوشنبه به کمترین میزان در بیش از سه ماه گذشته رساند.

قیمت دلار پس از افزایش شدید در روز چهارشنبه ثابت ماند. دلار قوی‌تر باعث می‌شود طلا برای خریدارانی که سایر ارزها را دارند جذابیت کمتری داشته باشد.

عملکرد و چشم‌انداز طلا نیز تحت تاثیر سیاست پولی تهاجمی فدرال رزرو در مورد افزایش نرخ بوده است زیرا این بانک برای مهار تورم فزاینده فشار می‌آورد. نرخ‌های بهره کوتاه‌مدت و بازده اوراق قرضه بالاتر ایالات متحده، هزینه فرصت نگهداری شمش را افزایش می‌دهد که هیچ بازدهی ندارد.

جروم پاول، رئیس فدرال رزرو متعهد شد که بانک مرکزی ایالات‌متحده نرخ‌های بهره را تا جایی که لازم است افزایش می‌دهد تا از افزایش تورمی که به گفته او پایه‌های اقتصاد را تهدید می‌کند، جلوگیری کند.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، بهای هر اونس نقره با ۰.۴ درصد کاهش به ۲۱.۳۱ دلار رسید، پلاتین با ۱.۲ درصد کاهش به ۹۲۴.۶۱ دلار رسید، در حالی که پالادیوم حدود دو درصد کاهش یافت و به ۱۹۷۶ دلار و دو سنت رسید.

قیمت دلار در صرافی‌‌‌ بانکی دیروز ۲۹ اردیبهشت برای فروش ۲۵ هزار و ۶۴۱ تومان بود. این صرافی‌ دلار را از مردم با قیمت ۲۵ هزار و ۳۸۵ تومان خریداری می‌کنند.

قیمت یورو در بانک مرکزی نیز ۴۴۰۹ تومان اعلام شد. دیروز قیمت فروش یورو در صرافی‌‌‌ها بانک‌ها، ۲۸ هزار و ۱۱۸ تومان اعلام شد. قیمت خرید یورو نیز در این صرافی‌ها ۲۷ هزار و ۸۳۹ تومان است.

طبق نرخ‌‌‌ها اعلامی اتحادیه طلا و سکه تا ساعت ۱۸، قیمت سکه تمام طرح جدید ۱۴ میلیون و ۱۱۰ هزار تومان و قیمت سکه تمام طرح قدیم ۱۳ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان است.

در بازار دیروز قیمت طلا برای هر گرم طلا ۱۸ عیار، یک میلیون و ۳۶۰ هزار و ۱۶۷ تومان اعلام شد.

نیم‌سکه، هفت میلیون و ۸۵۰ هزار تومان در بازار معامله می‌شود. قیمت ربع‌ سکه و قیمت سکه یک گرمی نیز به ترتیب چهار میلیون و ۸۵۰ هزار تومان و دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    ارسال نظر:

    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان