آداب تسلیت گفتن و بهترین نوع بیان آن

بعد از اینکه خبر فوت عزیزی را شنیدید، بلافاصله با نزدیکترین فرد خانواده او تماس نگیرید زیرا ممکن است او از فوت اطلاعی نداشته باشد و یا در آن حالت نتواند پاسخگوی تلفن شما باشد.

آداب تسلیت گفتن و بهترین نوع بیان آن
کدخبر : 12924
پایگاه خبری تحلیلی گشتنی نیوز :

بلافاصله پس از شنیدن خبر فوت زنگ نزنید

بعد از اینکه خبر فوت عزیزی را شنیدید، بلافاصله با نزدیکترین فرد خانواده او تماس نگیرید زیرا ممکن است او از فوت اطلاعی نداشته باشد و یا در آن حالت نتواند پاسخگوی تلفن شما باشد.

رنج و غم خود را بزرگتر نشان ندهید

وقتی کنار شخصی که عزیزش را از دست داده نشسته اید، برای کمرنگ تر شدن غم او، رنج و غم خود را بزرگتر نشان ندهید مثلا هرگز نگویید:(باز خوبه تو بابا داری، من که نه بابا دارم و نه مامان چکار کنم؟ یا بازم خدا رو شکر بچه هات هستن من که بچه هم ندارم چی)

نگویید راحت شد مرد...

هرگز در کنار کسی که عزیزش فوت کرده است، حرف های نامربوط نزنید.فردی که فوت نموده گرچه پیر یا بیمار بوده باشد، به داغدارانش هرگز نگویید راحت شد مرد، خدا رو شکر تو جا نیافتاد، حالا باز خوبه که تو جوونی نمردو....همانطور که مرگ عزیزانتان برای شما سخت است، مرگ عزیز فرد دیگر نیز سخت و اندوهناک است پس این جملات را به کار نبرید.

شخص عزادار را سؤال پیچ نکنید

فرد عزادار را بین آن همه غم و غصه و شلوغی سؤال پیچ نکنید و از او نپرسید:" چه جوری مرد؟، مریضیش چی بود؟، چند سالش بود؟، کجا تصادف کرد؟، تو خونه فوت کرد یا بیمارستان؟"

نگویید غم آخرتون باشه

بسیاری از ما هنگام تسلیت گفتن به افراد دغدار از جمله "غم آخرتون باشه" استفاده می کنیم اما به کار بردن این جمله اشتباه است، مرگ جدایی ناپذیر است و این جمله بدین معنیست که شخص بعدی که فوت می کند، خودتان باشید! به جای این جمله بگویید خدا به شما صبر بدهد.

با شخص عزادار همدردی کنید

اجازه دهید که شخص داغدار هر چه که می خواهد گریه کند تا از لحاظ روانی تخلیه گردد. با او همدردی کنید و غمش را پررنگ جلوه دهید.

بهترین جملات مودبانه برای تسلیت گفتن

برای همدردی با صاحب عزا از جملات زیر استفاده کنید:

هیچ کس نمی تونه درک کنه چه احساسی دارین

ما رو شریک غمتون بدونید

خیلی به فکرتون هستم و برای آرامشتون دعا می کنم

ما هم همراه شما برای از دست دادن (متوفی) سوگواریم

انسان خوبی بود، خوبیهاش رو فراموش نمی کنم

نکات مهم برای کمک به افراد دغدار

به صحبت‌های فرد دغدار با توجه، و به دور از قضاوت و نصیحت گوش دهید و از آن‌ها بخواهید در مورد خاطرات مثبت خود از متوفی صحبت کنند.

گاهی اجازه دهید تنها باشند.

آنان را تشویق به نوشتن افکار و احساساتشان و نقاشی کشیدن و...کنید.

برای عبور سریع از مراحل سوگ به افراد سوگوار فشار وارد نکنید زیرا عبور از مراحل سوگ به زمان نیاز دارد.

سعی کنید افراد مصیبت دیده را دور هم جمع کنید تا با هم عزاداری کنند.

آیا این خبر مفید بود؟
اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    ارسال نظر:

    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان