قیمت مسکن | قیمت مسکن افزایش

قیمت مسکن سر به فلک کشید | افزایش قیمت 8 میلیونی قیمت مسکن

قیمت هر متر مربع مسکن در تهران در ۵ ماه بیشتر از ۸ میلیون تومان گران شد.

قیمت مسکن سر به فلک کشید | افزایش قیمت 8 میلیونی قیمت مسکن
کدخبر : 7896
پایگاه خبری تحلیلی گشتنی نیوز :

در چند سال گذشته قیمت مسکن نوسانات زیادی داشته است . قیمت مسکن در تهران رشد قابل توجه و سرسام اوری را تجربه کرده است. قیمت مسکن براساس شاخص های مختلفی مثل سال ساخت محله نوع ملک براورد می شود. در گزارش زیر قیمت مسکن در مناطق مختلف تهران را بررسی می کنیم.

قیمت هر متر مربع مسکن در تهران در ۵ ماه بیشتر از ۸ میلیون تومان گران شد.

آمارها و گزارش‌های رسمی دولت نشان می‌دهد که افزایش قیمت مسکن در طول بیش از یک سال گذشته متوقف نمانده و بدون ارتباط معناداری نسبت به میزان معاملات قیمت مسکن صعودی بوده‌ است. در حالی که خرداد ۱۴۰۰ هر متر مربع مسکن در تهران ۲۹ میلیون و ۶۷۳ هزار تومان بود این رقم در خرداد ماه امسال به ۳۹ میلیون و ۴۱۴ هزار تومان رسید و در ادامه سریالی افزایش قیمت‌ها، نرخ هر متر مربع مسکن در تهران به طور متوسط به حدود ۴۸ میلیون تومان رسیده‌ است. یعنی تنها در ۵ ماه هر خانه در هر متر به طور متوسط بیشتر از ۸ میلیون تومان گرانتر شد.

گزارش‌های مرکز آمار نشان می‌دهد در ماه گذشته تورم نقطه به نقطه قیمت آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به عدد ۵۰ درصد رسید و تورم نقطه به نقطه آبان ماه در مقایسه با ماه قبل (۴۴.۷درصد) ۵.۳ واحد درصد افزایش داشته است. نرخ تورم سالانه آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران در آبان ماهِ امسال به عدد ۳۵ درصد رسیده که نسبت به ماه قبل ۲.۶ واحد درصد افزایش داشته که همین عدد در ماه گذشتهِ آن نزدیک به ۳۲.۶ درصد بود.

البته عدد ۴۸ میلیون تومانی در قیمت هر متر مربع میانگین قیمت‌ها و آمار رسمی نشان می‌دهد گران‌ترین معامله در منطقه یک با حدود ۹۷ میلیون در هر متر مربع و ارزان‌ترین هم در منطقه ۱۸ تهران با قیمت ۲۴ ملیون تومان بوده و این در حالی است که در خرداد ماه همین امسال گران‌ترین قیمت در منطقه یک ۸۱ میلیون تومان و ارزان‌ترین قیمت هم در منطقه ۱۸ حدود ۱۹.۵ میلیون تومان بوده است.

این اعداد و ارقام نشان می‌دهند که همچنان نقدینگی به سمت مسکن در حال حرکت است و مسکن از یکی از بازارهای پیشرو نسبت به سایر بازارهای موازی است. می‌دانیم که بازار مسکن پایتخت رهبر بازارهای مسکن در کشور است و گرانی از بازار مسکن تهران به بازار مسکن سایر استان‌ها سرایت می‌کند و هر استانی با شرایط منحصر به فرد خود از جمله جمعیت، مزیت رقابتی جغرافیایی و... نسبت به افزایش قیمت مسکن در تهران واکنش نشان می دهد.

نکته جالب توجه این است که حالی که قیمت نهایی مسکن متاثر از افزایش نرخ تورم، افزایش قیمت مصالح ساختمانی و... هر روز در حال افزایش است، دولت همچنان معتقد است که ۴ میلیون مسکن در ۴ سال را می‌تواند با قیمت هر متر مربع کمتر از ۸ میلیون تومان احداث و متقاضی تحویل دهد.

 

در جدول زیر قیمت واحدهای مسکونی از دو منطقه گران و ارزان تهران یعنی منطقه یک و ۱۸ آمده‌است:

 

 

 

متراژ محدوده قیمت(تومان)

۴۵۰ متر زعفرانیه ۱۱۵ میلیارد

۲۶۰ متر-بدون آسانسور یافت‌آباد ۳.۸ میلیارد

۴۷۳ متر ولنجک ۱۱۸ میلیارد

۱۹۲ متر سعیدآباد ۵ میلیارد

۴۱۰ متر کامرانیه ۱۲۰ میلیارد

۱۴۴متر- بدون انباری خلیج فارس ۴ میلیارد

۴۸۰ متر الهیه ۱۵۰ میلیارد

۱۵۰متر-بدون انبار هفده شهریور ۵.۲ میلیارد

۶۲۰ متر- کلنگی نیاوران ۱۳۶ میلیارد

۱۸۵متر شهرک ولیعصر ۷.۵ میلیارد

منبع: اقتصاد100

قیمت مسکن از ابتدای سال جاری به روند صعودی ادامه داده است. تازه‌ترین گزارش بانک مرکزی از تغییرات قیمت واحد مسکونی در مناطق ۲۲ گانه تهران در آبان ماه در حالی منتشر شد که نشان می‌دهد در این ماه متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران افزایش قابل توجهی را نسبت به ماه قبل داشته است. در شرایطی که داده‌ها حاکی از روشن شدن موتور تورم ملکی است، به نظر می‌رسد که رکود بازار باز هم تشدید شده است.

در برنامه شمارش معکوس یکشنبه همراه با مهدی بهداد، کارشناس مسائل اقتصادی، به بررسی آخرین آمار معاملات مسکن تهران در آبان ماه پرداختیم. وی در ابتدای صحبت‌های خود نگاهی به آمار و ارقام منتشر شده از بانک مرکزی برای مسکن تهران داشت که طبق آن، قیمت هر متر مربع مسکن شهر تهران در آبان ماه با ثبت یک افزایش ۶.۷ درصدی، به ۴۶.۷ میلیون تومان رسیده است.

این کارشناس اقتصادی در ادامه تحلیل خود آماری از وضعیت تورم هر ماه خاص طی ۱۰ سال آینده را به نمایش گذاشت که نشان می‌دهد وضعیت تورم مسکن در ماه‌های پاییز به طور سنتی نسبت به دیگر ماه‌ها کمتر بوده است و در فصل زمستان روندی افزایشی به خود می‌گیرد که فرضیه تداوم افزایش قیمت مسکن را تشدید می‌کند. 

بهداد در رابطه با چشم‌انداز بازار اجاره در فصل زمستان اعتقاد داشت: در بازار اجاره نیز آمارها (تورم ۳۲ درصدی قیمت مسکن در مقابل تورم ۳۰ درصدی اجاره از ابتدای سال ۱۴۰۱) از همراهی تورم اجاره با تورم قیمت حکایت دارد و این موضوع می‌تواند به افزایش نرخ اجاره بها در ماه‌های آینده منجر شود.

وی در نهایت یکی از راهکارهای کنترل روند افزایشی قیمت مسکن در ایران را وضع مالیات بر املاک خالی عنوان کرد و اعتقاد داشت که تاکنون این قانون به درستی انجام نشده است اما می‌تواند اثرگذار باشد، اگرچه تا زمانی که شاهد موتور روشن ماشین تولید نقدینگی در کشور باشیم، باید انتظار افزایش بیشتر قیمت‌ها را بکشیم که با این وجود قیمت میانگین ۵۰ میلیون تومانی مسکن در شهر تهران اتفاق دور از ذهنی نیست.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهرهای ایران از صدور پروانه ساختمانی خانه‌های زیر ۵۰ متر در بافت فرسوده خبر داد و از روند طولانی صدور پروانه ساختمانی توسط شهرداری‌ها انتقاد کرد.

محمد آئینی با یادآوری برنامه‌ریزی برای ساخت سالانه ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در قالب برنامه دولت جهت ساخت سالانه یک میلیون واحد، اظهار کرد: ۱۱۱ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده در حال ساخت است که حدود ۷۷ هزار واحد از این میزان با حمایت دولت از طریق اعطای تسهیلات بانکی ارزان قیمت ساخته می‌شود.

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۴ هزار میلیارد تومان برای پرداخت تسهیلات نوسازی با بانک‌ها امضا و ۴۳۰۰ میلیارد تومان به متقاضیان پرداخت شده است،، افزود: پیشرفت فیزیکی تولید واحدهای مسکن در حال ساخت با استفاده از تسهیلات نوسازی در حدود ۵۵ درصد است.

وی با یادآور افتتاخ ۱۲ هزار واحد مسکونی در محلات هدف بازآفرینی شهری در دهه فجر ۱۴۰۰، اضافه کرد: حدود ۱۵ هزار واحد مسکونی دیگر در دهه فجر امسال افتتاح و به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با تاکید بر این‌که با بسته تشویقی شهرسازانه بن‌بستی برای نوسازی بافت‌های فرسوده وجود ندارد، تصریح کرد: در بافت‌های فرسوده برای نوسازی تمام خانه‌های پلاکی با هر متراژی که امکان تجمیع نداشته باشند پروانه ساختمانی صادر خواهد شد، حتی اگر زیر ۵۰ مترمربع باشد.

آئینی شرط بهره‌مندی از بسته تشویقی شهرسازانه در نظر گرفته برای نوسازی تجمیعی در عمق بافت فرسوده را دارا بودن حدنصاب تفکیک (موجود یا حاصل از تجمیع) طبق طرح مصوب و مجاورت قطعه با یک معبر دارای عرض حداقل ۶ متر عنوان کرد و گفت: اعطای حداکثر یک طبقه تشویقی نسبت به تراکم مجاز طرح مصوب و کاهش ضریب تامین پارکینگ مورد نیاز به ۰.۷۵ برای هر واحد و عدم احتساب مساحت بالکن و تراس در محاسبه تراکم ساختمانی از جمله مشوق‌های در نظر گرفته شده و بخشی از این مشوق‌ها هستند.

معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص تشویقات شهرسازانه مصوب نوسازی در مقیاس محورهای اصلی محلات فرسوده عنوان کرد: متقاضیان باید دارای حد نصاب تفکیک (موجود یا حاصل از تجمیع) طبق طرح مصوب بوده و در جبهه اول محورهای اصلی محله (مطابق طرح‌های توسعه و عمران شهری) مستقر باشند اعطای حداکثر یک طبقه تشویقی نسبت به تراکم مجاز طرح مصوب، امکان تخصیص سطح اشغال مجاز طبقه همکف به کاربری‌های انتفاعی مشروط به تامین ورودی مستقل، عدم احتساب سطح بالکن و تراس در محاسبه تراکم ساختمانی،کاهش ضریب تامین پارکینگ مورد نیاز به ۰.۷۵ مشروط به وجود پارک حاشیه‌ای در معبر و امکان استفاده از مساحت معابر بن بست فاقد کارکرد در طرح مصوب بلوک و تراکم حاصل از آن (در صورت موافقت شهرداری‌ها) از مشوق‌های در نظر گرفته شده برای کسانی است که در مقیاس محله محور اقدام به نوسازی می‌کنند.

آئینی با انتقاد از روند طولانی صدور پروانه ساختمانی در محدوده و محلات هدف بازآفرینی شهری از سوی شهرداری‌ها، گفت: به‌طور متوسط صدور پروانه ساختمانی در محدوده محلات هدف بازآفرینی شهر تهران ۸ ماه طول می‌کشد.طی مذاکراتی که با مسئولان شهرداری تهران انجام شده و همچنین با تدابیر شهردار تهران در خصوص تشکیل قرارگاه جهادی مسکن، صدور پروانه ساختمانی در محدوده و محلات هدف بازآفرینی شهری به ۲ ماه کاهش خواهد یافت.

وی با اشاره به اینکه شهرداری‌ها با توجه به تکلیف قانون‌گذار موظف هستند حداقل ۵۰ درصد برای عوارض پروانه و تراکم ساخت تخفیف دهند، افزود: براساس تفاهم‌نامه‌ با شهرداری‌های استان‌های مختلف، زمان صدور پروانه تراکم و عوارض ساختمانی به یک ماه و حتی دو هفته کاهش یافته است.

آئینی با بیان اینکه شهرداری‌ها اجازه دارند در صدور پروانه و تراکم ساختمانی تا ۱۰۰ درصد تخفیف اعمال و معادل‌ آن‌ را از دولت دریافت کنند، تصریح کرد: چنانچه ارائه تخفیف به سازندگان و توسعه گران از سوی شهرداری‌های سراسر کشور، کمتر ۵۰ درصد محاسبه شود، صدور مجوزها بیش از دو ماه به طول بیانجامد و بسته تشویقی شهرسازانه مصوبه شورای عالی شهرسازی ابلاغ شده‌ مورد توجه آنان قرار نگرفت متقاضیان می توانند این موارد را از طریق سامانه پیامکی به شماره ۳۰۰۰۸۶۱۲ به کارشناسان و مدیران شرکت بازآفرینی شهری ایران اطلاع دهند.

 مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه متقاضیان نوسازی در محدوده‌ها و محلات هدف بازآفرینی شهری می‌توانند به انتخاب خود از تسهیلات ویژه نوسازی و یا نهضت ملی مسکن استفاده کنند. گفت: متقاضیان نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده اعم از سازندگان و مالکان واحدهای فرسوده می‌توانند از حمایت‌ها و تسهیلات و تخفیفات ویژه نهضت ملی مسکن پیش بینی شده برای بافت‌های فرسوده بدون رعایت شروط چهارگانه این نهضت استفاده کنند.

وی با بیان اینکه از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۳۴ هزار واحد دریافت تسهیلات نوسازی در بافت فرسوده به بانک مسکن معرفی شد که بانک با ۱۲۵۰۰ واحد برای پرداخت تسهیلات قرارداد امضا کرده است، گفت: تسهیلات نوسازی در تهران ۴۵۰ میلیون تومان و در سایر کلانشهرها ۴۰۰ میلیون تومان با نرخ سود حدود ۱۱ درصد و سایر شهرها ۳۵۰ میلیون تومان با نرخ سود حدود ۱۰ درصد است که در تمام این موارد ۱۵۰ میلیون تومان از مبلغ وام با نرخ سود صفردرصد پرداخت می‌شود. همچنین متقاضیان نوسازی بافت فرسوده می‌توانند از تسهیلات نهضت ملی مسکن با بازپرداخت ۲۰ ساله با سود تسهیلات ۱۸ درصد استفاده کنند.

منبع: اقتصاد آنلاین

آیا این خبر مفید بود؟
اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    ارسال نظر:

    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان