آخرین تغییرات مبلغ حقوق بازنشستگان | میانگین افزایش حقوق بازنشستگان چقدر شد ؟

در حالی لایحه بودجه 1403 با 127 رای مخالف برگشت خورد که یکی از دلایل آن موضوع حقوق بازنشستگان بود که مخالفانی را در مجلس به همراه داشت. حالا مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی توضیحاتی را در این باره ارائه کرده است. او می‌گوید در پیشنهادات دولت یکسری موضوعات دیده شده اما باید سهم مجلس را هم در نظر گرفت تا بتوان تصمیم‌گیری کرد.

آخرین تغییرات مبلغ حقوق بازنشستگان  | میانگین افزایش حقوق بازنشستگان  چقدر شد ؟
کدخبر : 17591
پایگاه خبری تحلیلی گشتنی نیوز :

خبرنگار: علی پارسا

آنگونه که رسانه‌ها منتشر کرده‌اند قرار است حقوق بازنشستگان به ۹۰ درصد حقوق و فوق‌العاده‌های مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز برسد. برای عدالت در پرداخت حقوق بازنشستگان و نیز متناسب‌سازی حقوق آنها طبق هدف عنوان شده دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه هفتم اقدام لازم را به‌عمل آورد. این افزایش در سال اول معادل ۴۰ درصد و در سال‌های بعد هرکدام ۳۰ درصد خواهد بود.اما نمایندگان مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه 1403 به بند 6 کمیسیون تلفیق انتقاد کردند که اشاره به همین موضوع داشت. اینکه قرار است منابع انجام این کار از کجا تامین شود؟

تجارت نیوز نوشت : البته داوود منظور- رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به ایراد نمایندگان گفت که دولت خود را ملزم می‌داند تا منابع مورد نیاز برای متناسب‌سازی حقوق‌ را تامین کند. قالیباف، رئیس مجلس اما اظهارات وی را متناقض با موضع قبلی دانست و در این باره گفت که «سازمان برنامه و بودجه طی نامه‌ای کتبی به شورای نگهبان اعلام کرده است که به دلیل نبود منابع، با مصوبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در برنامه هفتم مخالف است و این با صحبت‌های شما در تناقض است؛ بنابراین سازمان برنامه و بودجه باید در نامه‌ای کتبی به مجلس، تصریح کند که دولت با تامین منابع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان موافق است.»

مرحله اول همسان سازی حقوق بازنشستگان با افزایش 40درصدی

منظور گفت: دولت ۵۰ همت را برای همسان‌سازی بازنشستگان در بخش دوم لایحه بودجه در نظر می‌گیرد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: نگرانی اصلی درباره بازنشستگان بوده که از زمان تصویب برنامه هفتم توسعه موضوع همسان‌سازی مطرح شد. دیروز در جلسه کمیسیون تلفیق گفتیم که این موارد در بخش مصارف است و ما هنوز به بحث حقوق بازنشستگان، مستمری‌بگیران و موارد اینچنینی ورود نکرده‌ایم اما با توجه به این‌که اعضای تلفیق تاکید داشتند که باید سقف اعتبارات مورد نیاز برای همسان‌سازی در مراحل اول لحاظ شود ما گفتیم که ۵۰ همت (۵۰ هزار میلیارد تومان) را پیش‌بینی می‌کنیم قطعا ۵۰ همت در مرحله دوم بودجه در مصارف تامین می‌کنیم./اقتصاد آنلاین

پس از آن بود که این خبر منتشر شد: منابع اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین شده و مقرر شده است که 50 همت از منابع درآمدی از محل افزایش یک‌درصدی مالیات بر ارزش افزوده به همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اختصاص یابد.

منابع متناسب‌سازی باید خارج از صندوق تأمین شود

حالا مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در این باره توضیحاتی را ارائه کرده است. میرهاشم موسوی درباره موضوع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: در پیشنهادات دولت موضوعاتی مطرح شده و باید سهم مجلس نیز در این زمینه دیده شود تا بتوان تصمیم‌گیری کرد.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی افزود: از زمانی که موضوع همسان‌سازی و متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به میان آمده هر تعهدی که به موجب قانون بر دوش ما گذشته است انجام داده‌ایم و معتقدیم منابع متناسب‌سازی باید خارج از صندوق تأمین شود اما به تعهدات خود در قبال بازنشستگان عمل خواهیم کرد.

توضیح یک نماینده درباره خبر افزایش ۴۰ درصدی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی

هم خبر داد یک نماینده مجلس درباره خبر افزایش ۴۰ درصدی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در سال آینده که در برخی از رسانه ها منتشر شده است توضیحاتی ارائه کرد.

احمد راستینه هفشجانی  عضو کمسیون تلفیق بودجه از پیش بینی احکام افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۳ گفت. او اظهار داشت: یکی از دغدغه‌های نمایندگان که در زمان بررسی کلیات در صحن علنی مجلس به آن پرداخته شد، موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان بود. البته نمایندگان در بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه، ضریب افزایش ۴۰ درصدی حقوق برای بازنشستگان در سال آینده و به تناوب آن افزایش ۳۰ درصدی تا ۲ سال بعد را در دستور کار خود قرار دادند که منابع آن در لایحه بودجه ۱۴۰۳ دیده شده است.

این در حالیست که افزایش حداقل مستمری بازنشستگان کارگری به تصمیمات مزدی شورایعالی کار بستگی دارد و تصمیم‌گیرنده‌ی نهایی در این مورد سازمان تامین اجتماعی‌ست؛ معمولاً افزایش مستمری بازنشستگان به اندازه‌ی دستمزد کارگران شاغل و مطابق با افزایش مصوب شورایعالی کار صورت می‌گیرد.

مروتی بازنشسته کارگری با بیان اینکه این اعداد و ارقام اعلامی قطعی نیست و دولت کف افزایش حقوق را در لایحه بودجه، بیست درصد در نظر گرفته، گفت: بازنشستگان کارگری باید منتظر مذاکرات مزدی در شورایعالی کار بمانند.

او ابراز امیدواری کرد که با توجه به نرخ تورم و زیاد شدن هزینه‌های زندگی، افزایش حداقل چهل یا پنجاه درصدی مزد و مستمری سال آینده در این شورا به تصویب برسد.

هرساله هنگام تعیین دستمزد کارگران میزان افزایش حقوق کارمندان ملاک کار قرار می‌گیرد که این مسئله سال‌ها مورد انتقاد جامعه کارگری بوده است‌، چراکه کارگران معتقدند میزان مزایایی که کارمندان دریافت می‌کنند قابل مقایسه با کارگران نیست. فریز مزدی سال گذشته به‌صورت آشکار تأثیرات منفی خود را بر زندگی کارگران گذاشته است. در شرایطی که ثابت شده است که فریز مزدی نمی‌تواند به کاهش تورم کمک کند, اما جای سؤال دارد که چرا اصرار بر فریز مزدی دارند.

جامعه کارگری نیز نگران دریافتی‌های خود در سال آینده شده‌اند؛ چراکه بخش وسیعی از کارگران در شرکت‌های دولتی و شبه‌دولتی مشغول هستند و این موضوع به‌طور معمول حقوق کارگران را هم تحت‌تأثیر قرار می‌دهد، اما در حالی دولت عدد ۱۸ درصد را برای افزایش حقوق کارمندان انتخاب کرده است که آخرین گزارش رسمی دولت، تورم ۴۴.۹درصدی را در اقتصاد کشور نشان می‌دهد؛ این یعنی عدد انتخابی برای افزایش حقوق، شکاف حدود ۲۷درصدی با تورم دارد.

آیا این خبر مفید بود؟
اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    ارسال نظر:

    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان