حقوق بازنشستگان | افزایش حقوق بازنشستگان

حقوق بازنشستگان با رقم جدید | بازنشستگان شوکه شدند

همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در چند کمیسیون مجلس به تصویب رسیده است.

حقوق بازنشستگان با رقم جدید | بازنشستگان شوکه شدند
کدخبر : 13057
پایگاه خبری تحلیلی گشتنی نیوز :

حقوق بازنشستگان در سال 1401 با افزایش چشمگیری روبرو شد. حقوق بازنشستگان امسال ده درصد افزایش داشته است و به 5 میلیون تومان رسید. حقوق بازنشستگان همواره یکی از پر صداترین مباحث مجلس بوده است.با افزایش حقوق بازنشستگان بحث دریافت مالیات از حقوق بازنشستگان مطرح شد که اعتراض بازنشستگان را در پی داشت. در ادامه اخبار جدیدی از حقوق بازنشستگان را میخوانید. حقوق بازنشستگان همسان سازی می‌شود.

همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در چند کمیسیون مجلس به تصویب رسیده است.

به نقل از ایلنا، براساس گفته‌ی رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی در کمیسیون برنامه‌وبودجه و محاسبات مجلس مصوب شده است.

به این ترتیب، همسان‌سازی احتمالاً برای تصویب نهایی به صحن مجلس خواهد رفت؛ اما سوال اصلی برای بازنشستگان کارگری این است که آیا این همسان‌سازی شامل حال بازنشستگان کارگری می‌شود؟

مروتی (بازنشسته کارگری) در این رابطه می‌گوید: در دور قبل همسان‌سازی در سال ۹۹، دولت اعتبار جداگانه به صندوق‌های کشوری و لشگری اختصاص داد و با این اعتبار، حقوق بازنشستگان این صندوق‌ها به میزان قابل توجهی افزایش یافت اما برای بازنشستگان کارگری از خزانه‌ی دولت بودجه تخصیص ندادند و آنچه با منابع تامین اجتماعی اجرا شد، نه همسان‌سازی که یک متناسب‌سازیِ بدون یال و دم و اشکم بود که بازنشستگان انتقادات بسیار به آن داشتند.

او ادامه داد: نمایندگان مجلس شورا باید جامعه‌ی هدف را در جریان این همسان‌سازی و جزئیات دقیق آن قرار دهند و بگویند سهم ۶۵ درصد از بازنشستگان کشور که مستمری‌بگیر صندوق تامین اجتماعی هستند، از آن چقدر است؟

به گفته‌ی مروتی، اگر قرار باشد بازهم بازنشستگان کارگری از شمول طرح خط بخورند، بی‌عدالتی گسترده‌تر خواهد شد.

منبع: ایلنا

مدیرعامل صندوق بازنشستگان کشور گفت: ۹ هزار میلیارد تومان بودجه در قالب مناسب سازی حقوق بازنشستگان تا پایان تیرماه تعیین تکلیف می‌شود.

نعمت الله ترکی در نشست با نمایندگان کانون بازنشسته مازندران گفت: در بخش درمانی بازنشستگان قسمتی از بیمه تکمیلی بدون سقف تعیین شده و مابقی هزینه‌ها در همه مراکز درمانی زیر پوشش بیمه اصلی قرار می‌گیرند.

تُرکی افزود: ۷ هزار میلیارد تومان برای بیماران خاص بازنشسته اختصاص یافت که هر بازنشسته بیمار خاص در هر مرکز درمانی تا سقف ۵۰ میلیون تومان معاف پرداخت هزینه هستند و مابقی هزینه‌ها از بیمه تکمیلی استفاده می‌شود.

مدیرعامل صندوق بازنشستگان کشور گفت: هر بازنشسته‌ای در هر استانی می‌تواند از مراکز رفاهی و گردشگری سازمان مرتبط و کانون در جهت استفاده از مراکز رفاهی بهره‌مند شود.

وی افزود: این صندوق یک میلیون و ۶۵۰ هزار نفر عضو دارد که مازندران با ۸۵ هزار نفر رتبه سوم در کشور دارد اما هیچ راهکاری برای برون رفت مشکلات صندوق بازنشستگی در برنامه هفتم ارائه نشده است

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به تصویب همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و تامین اجتماعی در کمیسیون برنامه و بودجه گفت: براساس تنفیذ مواد ۱۲ و ۳۰ برنامه ششم توسعه در برنامه هفتم، دولت باید بدهی‌ خود را به تامین اجتماعی پرداخت کند.

حمیدرضا حاجی بابایی در همدان با اشاره به تصویب همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و تامین اجتماعی در کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس اظهار کرد: براساس تنفیذ مواد ۱۲ و ۳۰ برنامه ششم توسعه در برنامه هفتم، دولت، مکلف است، بدهی‌های خود را به تامین اجتماعی در طی برنامه هفتم پرداخت کند.

وی تاکید کرد: با استهلاک بدهی‌های دولت ضمن ایجاد عدالت در حقوق ومزایای کارکنان تامین اجتماعی، اعم از شاغلین و بازنشستگان، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان نیز اجرایی شود.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس در تبیین این موضوع اضافه کرد: از طرفی همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری حقی است اجتناب‌ناپذیر که وظیفه مجلس و دولت انقلابی است.

وی با بیان اینکه دولت باید پیشنهاد خود را در مورد نظام هماهنگ عادلانه به صورت لایحه به مجلس ارائه کند بیان کرد: برای توسعه عدالت اجتماعی و رفع مشکل کارکنان شاغل و بازنشسته برنامه نظام پرداخت از وضعیت کنونی به سوی عدالت محوری هدایت خواهد شد که بتوانیم عدالت در پرداخت را شاهد باشیم.

حاجی‌بابایی تاکید کرد: احساس تبعیض بیش از مشکلات معیشتی کارکنان دولت را رنج می دهد، این رویکرد می‌تواند نشاط و امیدآفرینی که از تاکیدات مقام معظم رهبری است را در میان کارکنان دولت و بازنشستگان جاری سازد.

وی گفت: جایگاه کارکنان دولت در جهش تولید و مهار تورم را نمی توان نادیده گرفت، با رضایت شغلی کارکنان شاغل و بازنشسته انگیزه آنها در انجام وظایف خطیر شغلی افزایش خواهد یافت و به یاری خدا شاهد تحقق اهداف پیش بینی شده در این حوزه خواهیم بود./فارس

به نقل از ایسنا، محمود پاکدل در مورد پرداخت حقوق جانبازان مشمول ماده ۳۸ قانون جامع خدمات رسانی، گفت: بر اساس قانون، حقوق و مزایای پرسنل وظیفه و نیروهای داوطلب غیرشاغل در دستگاه‌های موضوع ماده ۲ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران که به صورت بسیج مردمی از سوی مراجع ذی‌صلاح به جبهه اعزام و به دلیل حضور در جبهه و یا بر اثر ترور شهید، مفقودالاثر، جانباز از کارافتاده کلی و آزاده از کارافتاده کلی شده‌اند طبق مقررات، هم‌تراز کادر نیروهای مسلح تعیین و توسط بنیاد پرداخت می‌شود.

معاون مددکاری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: تاکنون ۴۶ هزار نفر از این عزیزان مشمول شناسایی شده و حقوق آنها نیز مطابق احکامی که توسط ستاد کل نیروهای مسلح صادر شده بود پرداخت شده بود ولی حقوق معوق این جانبازان تا مدت‌ها باقی مانده بود که در سال‌های اخیر ۴۲۰۰ میلیارد تومان بدین منظور توسط دولت تأمین شد و همه مطالباتی که تا آذر ماه سال ۱۴۰۰ مشمول قانون بودند پرداخت شد.

وی در خصوص مطالبات باقی مانده جانبازان مشمول ماده ۳۸، گفت: تنها معوقات تعداد اندکی از جانبازان که پس از آذر ۱۴۰۰ مشمول قانون شده‌اند باقی مانده است که مجموع آن کمتر از ۱۸۰ میلیارد تومان است و اعتباری در سرفصل دیون در قانون بودجه در نظر گرفته شده و به صورت سهام در اختیار بنیاد قرار گرفته است و پس از فروش این سهام این مطالبات نیز پرداخت خواهد شد.

پاکدل در مورد پاداش بازنشستگی جانبازان نیز گفت: برای نخستین بار در سال گذشته پاداش بازنشستگی ۱۳ هزار ایثارگر مشمول مواد ۳۸، ۳۹ و ۴۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران با دستورالعمل‌های ابلاغی به استان‌ها که دارای یکی از شرایط ۳۰ سال خدمت یا ۶۰ سال سن بودند با اعتبار ۳۲۰۰ میلیارد تومان پرداخت شد و پرداخت این پاداش برای تعدادی دیگری از جانبازان نیز در نوبت قرار دارد به خصوص در مورد جانبازان متوفی هنگام پرداخت، اسناد مربوطه تکمیل نشد و در سال ۱۴۰۲ اولویت با این عزیزان است.

معاون مددکاری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد شرط ۳۰ سال خدمت برای بازنشستگی جانبازان خاطرنشان کرد: بر اساس نظر شورای حقوقی بنیاد شهید و امور ایثارگران چند موضوع در تاریخ حکم حالت اشتغال جانبازان مدنظر قرار می‌گیرد و مدت حضور در جبهه ۱ و نیم برابر و مدت اسارت در مورد آزادگان دو برابر محاسبه می‌شود و مدت خدمت کسانی که قبل از حکم حالت اشتغال توسط نیروهای مسلح مشمول بند ج ماده ۱۰۸ ارتش و یا ماده ۱۲۱ سپاه بوده‌اند نیز اضافه شده است./ایسنا

آیا این خبر مفید بود؟
اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    ارسال نظر:

    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان