یارانه نان | مبلغ یارانه نان

یارانه نان کی واریز می شود ؟ | قیمت نان کارتی چند؟

مسئولان استانداری تهران، آزادسازی قیمت گندم، آرد و نان و واریز مابه التفاوت آن به حساب سرپرستان خانوار را رد کرده اند. حشمت الله عسگری در این رابطه گفته که قیمت نان همان نرخ مصوب سال ۱۴۰۰ است و هرگونه افزایش خارج از مصوبه، غیرقانونی است و با متخلفان برخورد می‌شود

یارانه نان کی واریز می شود ؟ | قیمت نان کارتی چند؟
کدخبر : 2360
پایگاه خبری تحلیلی گشتنی نیوز :

یارانه نان یارانه جدیدی است که دولت در لیست پرداختی های خود قرار داده است اما هنوز جزئیات دقیقی در مورد یارانه نان و مبلغی که برای آن به ازای هر نفر در نظر گرفته شده است، منتشر نشده است.  با توجه به بودجه سال جاری می توان حدس هایی در مورد مبلغ یارانه نان اعلام کرد. بودجه ای که در سال جاری برای مبلغ یارانه نان در نظر گرفته شده حدود  چهار هزار میلیارد است که به ازای هر فرد در ماه حدود 4 هزار تومان خواهد بود. برخی از منبع ها می گویند که یارانه نان شامل دهک های پایین جامعه خواهد شد. طبق این خبر ماهانه یارانه نان برای هرفرد یک نان سنگک یا 5 عدد نان لواش خواهد بود. اخرین خبر در مورد یارانه نان را در ادامه بخوانید.

مرحله اول طرح هوشمند سازی یارانه آرد و نان از امروز در استان تهران آغاز شد. طرحی که در آن استانداری تهران با همکاری دیگر نهاد‌های اجرایی ۶ هزار و ۸۰۰ دستگاه کارتخوان در نانوایی‌ها نصب کرده تا شیوه خرید نان توسط مردم به شکل آزمایشی در پایتخت تغییر کند.

به گزارش فرارو، با اجرای این طرح، حالا بخشی از مردم این گونه برداشت کرده اند که ارز ترجیحی نان حذف شده و قرار است که دولت یارانه آن را پرداخت کند. در این میان حتی ادعای واریز ۳۰۰ هزار تومانی یارانه نان نیز به حساب سرپرستان خانوار مطرح شده است.

اما مسئولان استانداری تهران، آزادسازی قیمت گندم، آرد و نان و واریز مابه التفاوت آن به حساب سرپرستان خانوار را رد کرده اند.

حشمت الله عسگری در این رابطه گفته که قیمت نان همان نرخ مصوب سال ۱۴۰۰ است و هرگونه افزایش خارج از مصوبه، غیرقانونی است و با متخلفان برخورد می‌شود. او معتقد است که با اجرای این طرح درکشور، از هدررفت سالانه بیش از حدود چهار میلیون تن نان در کشور و قاچاق گسترده آرد یارانه‌ای جلوگیری خواهد شد.

با این وجود به نظر می‌رسد که فعلا دولت قصدی برای آزادسازی و واریز یارانه آن به حساب سرپرستان خانوا ندارد.

 طرح هوشمندسازی مدیریت توزیع آرد و نان به صورت آزمایشی در استان سمنان نیز به‌طور رسمی کلید خورد.

ایسنا گزارش داد، محمدرضا هاشمی استاندار سمنان اظهار کرد: استان سمنان نیز به‌عنوان یکی از استان‌های پایلوت کشور برای اجرای طرح هوشمندسازی مدیریت توزیع آرد و نان انتخاب شده و طرح مدیریت هوشمند‌سازی توزیع آرد و نان در این استان از امروز با همکاری مردم و خبازان کلید خورده است.

هاشمی ادامه داد: در همین راستا پس از ابلاغ این طرح، اطلاعات ۷۵۲ واحد خبازی در سطح استان جمع آوری و پایش آمار و مغایرت سنجی در این خصوص صورت گرفت.

وی خاطرنشان کرد: در همین ارتباط با اقدامات صورت گرفته برای ۶۲۸ خبازی استان کد شاپرک برای اجرای این طرح صادر شد.

فاز اول هوشمندسازی توزیع آرد و نان

استاندار سمنان با اشاره به اجرایی شدن رسمی طرح مدیریت هوشمندسازی نانوایی‌های استان تصریح کرد: اولویت ما در طرح مدیریت هوشمندسازی نانوایی‌های سنتی استان این است که نان در اسرع وقت در دسترس مردم باشد.

محمدرضا هاشمی اضافه کرد: در گام اول اجرای طرح مدیریت هوشمند‌سازی توزیع آرد و نان، برای شفاف‌سازی در میزان توزیع آرد است.

هاشمی ادامه داد: هدف از اجرای این طرح در این مرحله، دستیابی به یک آمار جامع از میزان پخت نان و تناسب با آرد توزیعی است.

وی با بیان اینکه در اجرای این طرح یارانه نان نیز بر اساس میزان پخت انجام شده، به حساب نانواها واریز خواهد شد به لزوم تشدید نظارت‌ها در این دوره تاکید و عنوان کرد: در راستای اجرای هرچه مطلوب‌تر این طرح، بازرسی از خبازی‌ها و نظارت بر امور با دقت بیشتر انجام خواهد شد.

استاندار سمنان همچنین یادآوری کرد: از ظرفیت‌های موجود در سطح استان برای تببین و تشریح اهداف و ابعاد مختلف طرح در راستای اقناع‌سازی و آگاهی‌بخشی به مردم، به بهترین شکل ممکن‌ استفاده شده و در ادامه نیز این روند تداوم خواهد یافت.

حشمت الله عسگری با اشاره به تغییر نکردن قیمت نان در سال جاری اظهار داشت: قیمت نان همان نرخ مصوب سال ۱۴۰۰ است و هرگونه افزایش خارج از مصوبه، غیرقانونی و با متخلفان برخورد خواهد شد.

وی افزود:در مرحله نخست اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان در سطح نانوایی‌های استان، ۶۸۰۰ دستگاه کارتخوان آماده و تحویل خواهد شد.

 فروش کیلویی نان به کجا رسید؟

معاون اقتصادی استاندار تهران با اشاره به ضرورت اجرای این طرح عنوان کرد: اجرای این طرح در سطح کشور باعث کاهش هدررفت سالانه بیش از حدود چهار میلیون تن نان می شود و از طرف دیگر با توجه به یارانه‌ای بودن آرد مورد استفاده نانوایی‌ها از قاچاق آن در سطح گسترده‌ای جلوگیری خواهد شد.

عسگری اجرای این طرح را عامل مهمی در مدیریت مصرف و برنامه ریزی برای جلوگیری از سوء مصرف این کالای استراتژیک دانست.

وی همچنین از دستگاه‌های اجرایی و نظارتی ذی ربط خواست با تشدید فعالیت گشت‌های بازرسی، نظارت لازم را در زمینه‌های بهداشتی و قیمت نان به عمل آورده و مانع از هرگونه سوءاستفاده و تخلف شوند.

وزیر اقتصاد از کلید خوردن طرح هوشمندسازی یارانه نان در ۱۰ استان خبر داد. به این ترتیب به نظر می‌رسد قطار اجرای طرح عرضه نان با کارت بانکی سرعت گرفته است. مشاور وی در این طرح نیز با بیان این که تا پیش از این طرح، مجوز آرد یارانه‌ای با یک واحد ۱۰۰ متری نیز برابری می‌کرد، اظهار کرد: در طرح هوشمندسازی، خرید نان توسط خانوارها محدودیت تعداد ندارد.

سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد گفت: اجرای آزمایشی طرح هوشمندسازی یارانه‌های آرد و نان هم اینک در بیش از ۱۰ استان کشور کلید خورده است و با تکمیل دوره آزمایشی تلاش خواهد شد نقاط ضعف احتمالی رفع و این طرح با حداکثر کارایی در تمام استان‌های کشور اجرا شود.در این حال موضوع میز اقتصاد دو روز قبل شبکه خبر به این طرح اختصاص داشت.

 جزئیات جدید درباره طرح فروش کیلویی نان در کشور

محمد جلال مشاور وزیر اقتصاد با اشاره به مشکلاتی که پیش از این در حوزه مفاسد سهمیه بندی آرد وجود داشت، گفت: به دلیل محدودیت‌های ارائه آرد یارانه‌ای برای نانوایی ها، (حتی) در یکی از استان ها، مجوز آرد یارانه‌ای با یک واحد ۱۰۰ متری در آن منطقه برابری می‌کرد و هزینه این خرید و فروش مجوز، هزینه تولید نان را افزایش می‌داد. وی افزود: تعاملات مثبتی داشتیم تا صدور مجوز نانوایی به شدت تسهیل و ارزان شود.

وی با بیان این که برای خرید انبوه و خرید خانوارها از نانوایی محدودیتی نداریم، افزود: با این موضوع، در عملکرد نانوایان اختلالی ایجاد نمی‌شود. مورد مشکوک خرید با تعداد بالا در شرایطی است که در دفعات زیاد صورت گیرد و اثبات شود که برای دستگاه خاصی نیست. خریداران عمده باید از سوی نانوا ثبت شوند تا مشکلی برای آنها به وجود نیاید.

جعفر قادری درباره آخرین تصمیمات برای نحوه اجرای یارانه نان و فروش کیلویی آن و همچنین نتیجه اجرای آزمایشی این طرح در برخی از شهرها اظهار داشت: فروش کیلویی نان هیچ ارتباطی با یارانه نان ندارد و یک بحث مکمل تصمیمات برای فروش نان است و اصلا جزو بر نامه‌های هدفمندی‌های یارانه نیست.

وی ادامه داد: بحث فروش کیلویی نان بیشتر به بحث نظارت و جلوگیری از کم فروشی برمی‌گردد و یک اقدام کیفی‌سازی است. وقتی افراد نان را خریداری می‌کنند از حجم نان به فروش رسیده مطمئن باشد و از فروش زیاد و کم نان جلوگیری می‌شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی درباره نحوه پرداخت یارانه نان به مردم گفت: همه مردم نان را با همین قیمت‌های قبلی دریافت می‌کنند و خواهند کرد. قیمت نان را مانند همین روال به نانوا پرداخت می‌کنند اما مابه تفاوت نرخ آرد با ارز آزاد را با یارانه ۴۲۰۰ تومانی را دولت به نانوا پرداخت خواهد کرد.

وی با تاکید بر اینکه از آنجایی قیمت نان تغییری نکرده یارانه‌ای هم تحت عنوان یارانه نان به مردم پرداخت نمی‌شود، افزود: اما آرد صنفی و صنعتی که به نان فانتزی و ساندویچی، قنادی‌ها و شیرینی فروشی‌ها توزیع می‌شود با نرخ آزاد خواهد بود و دولت یارانه‌ای را به تولیدکنندگان این اقلام پرداخت نخواهد کرد.

قادری  گفت: ساز و کار یارانه دارو هم به همین نحو خواهد بود. بیمار براساس کد ملی ویزیت می‌شود و دارو را از طریق سامانه با همان قیمت‌های قبلی از داروخانه دریافت می‌کند  اما مابه تفاوت قیمت دارو با نرخ آزاد با ارز ۴۲۰۰ تومانی را دولت از طریق بیمه‌ها به داروخانه‌ها پرداخت خواهد کرد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش قیمت‌  تمام کالاها پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و جهش قیمت اقلامی مانند گوشت قرمز  اظهار داشت: درباره قیمت گوشت باید توجه داشته باشیم که پیش از این به دامداران نهاده‌های دامی مانند ذرت، سویا و ... را با ارز ۴۲۰۰ تومانی به فروش می‌رسید اما نهاده‌های دامی در حال حاضر بدون یارانه و با قیمت آزاد به فروش می‌رسند و تمام این تغییر نرخ‌ها به قیمت نهایی گوشت اضافه می‌شود. یا اینکه پیش از این دانه‌های روغنی با یارانه وارد می‌شد اما الان این واردات با قیمت‌ آزاد انجام می‌شود که به طور قطع بر روی قیمت روغن اثر می‌گذارد.

او  گفت: چند قلم کالای اصلی داریم وقتی قیمت این کالاها افزایش پیدا می‌کند قیمت تمام کالاهایی هم که از این چند قلم کالای اصلی استفاده می‌کنند و با آن مرتبط هستند، بالا می‌رود. از سوی دیگر وقتی دستمزد و حقوق نزدیک به ۶۰ درصد افزایش داشته طبیعی است که هزینه‌های تولیدکننده هم افزایش یابد. ممکن است که برخی از کالاها ارتباطی هم با اقلامی که ارز ۴۲۰۰ تومانی آنها حذف شده ارتباطی نداشته باشند اما از افزایش دستمزد اثر می‌پذیرند. از این رو ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش قیمت کالاها ناشی از این تغییرات است. 

آیا این خبر مفید بود؟
اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    ارسال نظر:

    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان