رتبه بندی معلمان | رتبه بندی معلمان امروز

زمان نهایی رتبه بندی معلمان اعلام شد | تعیین تکلیف رتبه بندی معلمان

عضو کمیسیون آموزش از اجرایی‌شدن قانون رتبه‌بندی معلمان تا پایان خرداد ماه خبر داد.

زمان نهایی رتبه بندی معلمان اعلام شد | تعیین تکلیف رتبه بندی معلمان
کدخبر : 1858
پایگاه خبری تحلیلی گشتنی نیوز :

رتبه بندی معلمان یکی از طرح هایی است که در راستای ارتقای شایستگی حرفه‌ای معلمان در نظر گرفته شده است و البته افزایش حقوق نیز یکی از اهداف این طرح می باشد. تدوین طرح رتبه‌بندی معلمان از سال 1390 توسط آموزش و پرورش صورت گرفته و  لایحه‌ای اوایل تابستان سال ۹۲ توسط دولت به مجلس ارائه شد. بر اساس این لایحه در طرح رتبه بندی معلمان آن ها را  در چهار گروه طبقه بندی کرده و دستمزد آنها بر همین اساس تعیین می‌شود. در طرح رتبه بندی معلمان با توجه به بودجه ی موجود مبلغ حقوق معلمان افزایش پیدا می کند. اخرین اخبار مربوط به طرح رتبه بندی معلمان را در ادامه بخوانید.

مهدی اسماعیلی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، درباره آخرین وضعیت قانون رتبه‌بندی معلمان، اظهار کرد: این قانون توسط مجلس به تصویب رسیده و از سوی شورای نگهبان به تأیید رسیده و در زمان حاضر تبدیل به قانون شده و به دولت ابلاغ شده است و باید آیین‌نامه اجرایی آن به تصویب برسد.

وی افزود: آیین‌نامه اجرایی قانون رتبه‌بندی معلمان از سوی وزارت آموزش و پرورش تدوین و به کمیسیون مربوطه در دولت ارجاع شد که در مراحل پایانی بررسی در این کمیسیون است.

عضو کمیسیون آموزش مجلس با بیان اینکه طبق قانون باید تا پایان خرداد ماه قانون رتبه‌بندی معلمان اجرایی شود، ادامه داد: امیدوارم دولت در موعد قانونی که تعیین شده است این قانون را برای اجرا به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ کند.

اسماعیلی با ابراز اینکه برخی از کارشناسان نسبت به نسخه اولیه آیین‌نامه اجرایی رتبه‌بندی معلمان که توسط آموزش و پرورش تدوین شده بود نقطه‌نظراتی داشتند، اضافه کرد: در نهایت در کارگروهی که برای تدوین آیین‌نامه اجرایی قانون رتبه‌بندی معلمان تدوین شده بود، ۲۶ بار این آیین‌نامه اصلاح شد تا یک آیین‌نامه تدوین شود که قابلیت اجرایی داشته باشد.

نماینده میانه در مجلس ادامه داد: این کارگروه اصلاحات و تغییرات عمده‌ای در آیین‌نامه به وجود آوردند که در نهایت نسخه ۲۶ که نسخه نهایی بود به تصویب رسید و در دستورکار کمیسیون مربوطه در هیئت دولت قرار گرفت.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با انتقاد از تعلل دولت در تصویب آیین نامه اجرایی قانون رتبه بندی معلمان، تصریح کرد: برگزاری هرگونه آزمون برای رتبه بندی معلمان مغایر قانون مصوب مجلس شورای اسلامی است.

به گزارش نمایندگان ما، علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با انتقاد از تعلل دولت در تدوین آیین نامه اجرایی قانون رتبه بندی معلمان، اظهار کرد: آیین نامه اجرایی قانون رتبه بندی معلمان، باید بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی تدوین اجرا شود.

 دولت برای رتبه بندی معلمان تا این تاریخ مهلت دارد

نماینده مردم تبریز و آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی افزود: متأسفانه‌ خبر می‌رسد، کمیسیونی در دولت در حال پیش بینی برگزاری آزمون برای رتبه بندی معلمان است که این امر مغایر قانون است.

منادی تأکید کرد: در خصوص برگزاری آزمون برای معلمان بحث‌های زیادی در مجلس و کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری صورت گرفت و نهایتا قانون به این نحو به تصویب رسید که از معلمان شاغل هیچ گونه آزمونی اخذ نشود. قطعا در صورت وجود آزمون در آیین نامه اجرایی قانون، رئیس مجلس می‌تواند با استفاده از اختیارات خود این آیین نامه را لغو کند.

وی تصریح کرد: همچنین مباحثی مبنی بر عدم رتبه بندی «نو معلمان» مطرح شده که این معلمان نیز با تأخیر یک الی دو ساله رتبه بندی شوند که این مسئله نیز بر خلاف مُر صریح قانون است.

رئیس کمیسیون آموزش،  تحقیقات و فناوری مجلس اضافه کرد: بررسی‌های دقیقی در زمینه نیاز اعتباری ناشی از اجرای قانون رتبه بندی معلمان صورت گرفت و رقم ۳۸ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده برای اجرای این قانون کاملاً به اندازه و دقیق به نظر می‌رسد.

اخرین مهلت اجرای رتبه بندی معلمان

صادق ستاری‌فرد درباره آخرین وضعیت فرایند تصویب آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان، اظهارکرد: دولت تا ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ مهلت دارد که آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان را تصویب کند و وزارتخانه به جد پیگیر است تا این آیین‌نامه در مهلت قانونی و طبق مواد و چارچوبی که قانون تعیین کرده است، تنظیم و ابلاغ شود.  

وی تصریح کرد: درخواست داریم مفاد آیین‌نامه منطبق با قانون باشد و تکلیف مالایطاقی درباره نحوه اجرای قانون نظام رتبه‌بندی به آموزش و پرورش محول نشود.

ستاری‌فرد افزود: طبق اصل ۱۳۸ قانون اساسی، هیأت تطبیق مصوبات مجلس می‌تواند نسبت به لغو مصوبه دولت اگر خلاف متن و روح قانون باشد، اقدام کند لذا همه تقاضای ما این است که آیین نامه در خدمت قانون باشد و از مفاد و روح قانون عدول نکند.

منادی سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: برگزاری آزمون برای رتبه بندی معلمان مغایر قانون مصوب مجلس شورای اسلامی است.

وی گفت: خبر می‌رسد در کمیسیونی در دولت در حال پیش بینی برگزاری آزمون برای رتبه بندی معلمان هستند که این امر مغایر قانون است.

 عدم تحقق افزایش حقوق متناسب با اجرای رتبه بندی فرهنگیان

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تاکید کرد: قطعا در صورت انجام این آزمون رئیس مجلس این آیین نامه را لغو خواهد کرد.

منادی همچنین درباره موضوع حذف کنکور سراسری نیز گفت: در راستای هم افزایی و همراهی مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی، اجرای مصوبه شورا درخصوص حذف کنکور به سال ۱۴۰۳ موکول شد و البته این موضوع در مجلس قانونی خواهد شد. وی افزود: ممکن است این موضوع به صورت طرح از سوی نمایندگان و یا لایحه از سوی دولت در مجلس مطرح و قانونی شود.

خرج رتبه‌بندی معلمان در سال مشخص شد

نماینده پلدختر گفت: توجه به جامعه معلمان و تلاش در راستای کاهش دغدغه های آنان، در واقع رسیدگی به ارتقای سطح کیفی تعلیم و تربیت فرزندان این جامعه است.

نماینده پلدختر در مجلس شورای اسلامی گفت: پیش بینی اعتبار لازم برای اجرای طرح رتبه بندی معلمان با بررسی های مجلس به ۹۰ هزار میلیارد تومان در سال رسید.

سید حمیدرضا کاظمی شامگاه چهارشنبه در جمع مدیران مدارس شهرستان پلدختر به رتبه بندی معلمان اشاره کرد و افزود: مجلس انقلابی در کنار معلمان بوده و هست، دولت گذشته لایحه ای تقدیم مجلس کرد و دولت جدید که روی کار آمد به احترام فرهنگیان این لایحه را تاکید کرد و مجلس در حال استمرار آن است.

وی تصریح کرد: دولت گذشته برای اجرایی کردن رتبه بندی معلمان در طول ۶ ماه ۲۵ هزارمیلیارد تومان پیش بینی کرده بود که پس از چکش کاری، بررسی و پیگیری مجلس شورای اسلامی به ۹۰ هزارمیلیارد تومان در سال رسید که مسوولان دولت گذشته اعلام کردند توان پرداخت این مبلغ را ندارند و اکنون بر اساس توافقی بین دولت و مجلس در حال نهایی شدن است.

وی پایه و اساس توسعه هر کشور را فرهنگ دانست و گفت: توجه به جامعه معلمان و تلاش در راستای کاهش دغدغه های آنان، در واقع رسیدگی به ارتقای سطح کیفی تعلیم و تربیت فرزندان این جامعه است.

حدود پنج ماه از تصویب قانون رتبه‌بندی معلمان در مجلس می‌گذرد. با این حال هنوز زمان اجرای آن را به امروز و فردا موکول می‌کنند.

وزیر آموزش‌وپرورش آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان را روز ۲۴ فروردین در اختیار هیأت دولت قرار داد. اما هنوز این آیین‌نامه در دست بررسی است. تاکنون هم فقط سه ماده از آن تصویب شده است.

۸۷۰ هزار نفر، مشمول قانون رتبه‌بندی می‌شوند و حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای اجرای آن در نظر گرفته‌اند.

کوتاهی دولت برای اجرای رتبه‌بندی معلمان

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به تجارت‌نیوز می‌گوید دولت در این مورد کوتاهی کرده است؛ آیین‌نامه باید تا کنون آماده شده و حکم معلمان را هم برای رتبه‌بندی زده باشند.

علیرضا منادی سفیدان می‌گوید: «دولت، وقت داشته است که این قانون را یک ماه پس از مصوبه مجلس عملیاتی کند.»

او ادامه می‌دهد: «بعد از تصویب رتبه‌بندی معلمان در مجلس و تعطیلات نوروز، سرانجام وزارتخانه آموزش‌و‌پرورش آیین‌نامه آن را به هیأت دولت فرستاد. هیأت دولت باید سریع این آیین‌نامه را ابلاغ می‌کرد اما متاسفانه تاکنون دولت هر هفته فقط در کمیسیون مربوطه آن را بررسی می‌کند.»

فردا آیین‌نامه رتبه‌بندی تصویب می‌شود؟

اگرچه دولت یک ماه فرصت برای اجرای این آیین‌نامه داشت، اما به گفته منادی سفیدان تاکنون فقط سه ماده از این آیین‌نامه را تصویب کرده‌اند.

رئیس کمیسیون آموزش مجلس می‌گوید: «ظاهرا آیین‌نامه چند ایراد حقوقی داشت که در دست بررسی است. قرار است فردا کل آیین‌نامه تصویب شود. اگر فردا تصویب شود سه‌شنبه به جلسه هیأت دولت می‌رود.»

رتبه‌بندی زودتر از شهریور اجرا می‌شود؟

اما معلمان چه زمانی منتظر افزایش حقوق باشند؟ منادی در این مورد می‌گوید: «فعلا اگر فردا آیین‌نامه تصویب شود، از سوی دولت ابلاغ می‌شود. در مرحله بعد باید رتبه‌ معلمان را مشخص کنند. پس از آن حکم معلمان زده می‌شود. در اولین ماه حکم، افزایش حقوق از اول سال تا خرداد و شش ماه از سال گذشته محاسبه و واریز می‌شود.»

وزیر آموزش‌وپرورش روز گذشته درباره زمان اجرای قانون رتبه‌بندی معلمان گفت که از اول شهریور در فیش حقوقی فرهنگیان اعمال می‌شود.

رئیس کمیسیون آموزش مجلس اما می‌گوید این تاریخ اشتباه است. یک ماه بعد از تصویب نهایی آیین‌نامه فرصت دارند که رتبه‌ها را تعیین کنند. وقتی هم رتبه‌ها مشخص شود احکام صادر می‌شود.

با اجرای رتبه‌بندی معلمان در سال جاری حقوق معلمان بین یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تا بیش از پنج میلیون تومان افزایش پیدا می‌کند.

پرویز سالاری دبیرکانون‌ تربیت اسلامی فرهنگیان در نشست بصیرتی فرهنگیان این استان اظهار کرد: در زمان رژیم سابق، هیچ دانشگاهی در هرمزگان نبود و کانون و تمرکز فعالیت‌های فرهنگیان انقلاب در دبیرستان ابن سینا بود و لذا جامعه فرهنگیان استان هرمزگان در تحولات انقلابی آن دوران نقش کلیدی داشتند.

وی با یادکردی از شهیدان بهشتی و مطهری و رجایی‌ و مفتح و ...، یکی از اهداف دشمن در ترور و به شهادت رساندن این چهره‌های ممتاز و بی‌نظیر انقلاب اسلامی را ایجاد خلأ در کشور و جایگزین ساختن عناصر لیبرال در مناصب حاکمیتی عنوان کرد وبیان داشت: با شهادت چنین فرزندان رشیدی از ملت ایران، عملا خلایی رخ داد که لیبرال‌ها فرصت حضور پیدا کردند.

سالاری، ایستادگی در برابر جریانات ضد انقلاب و تحریف را یک وظیفه همگانی در مسیر حفظ انقلاب اسلامی برشمرد و خاطرنشان کرد: درگیر جنگ تمام عیاری هستیم که دشمن تمام توان خود را برای ضربه زدن به وحدت و انسجام عمومی بکار گرفته و از هیچ خدعه، نیرنگ و دروغی نیز ابایی ندارد و لذا برای ما معلمان خیلی زشت است که به تحریک رسانه‌های سعودی و انگلیسی، پرچم سیاه در وضعیت خود در فضای مجازی قرار دهیم.

دبیرکانون‌ تربیت اسلامی فرهنگیان هرمزگان گفت: گله مندیم و از برخی مدیریت‌های ضعیف گلایه داریم اما گله‌مندی خود را با ایده سعودی و صهیونیستی بروز نمی دهیم.

وی دستگیری جاسوسان انگلیسی که برای به انحراف کشاندن تجمعات معلمان در کشور به ایران آمده بودند را نشانه تحرکات انگلیسی‌ها و فرانسوی‌ها برای آشوب‌سازی در ایران دانست و تصریح کرد: جریان تحریف درصدد است تا مقاصد خود را به اسم مطالبه مردم جا بزند و ما همواره در طول تاریخ نیز شاهد فعالیت جریان تحریف بوده‌ایم. تحریف یعنی سنگ زدن به فرزند رسول خدا برای کسب فیض.

سالاری گفت: باید بدانیم و بگوییم که کشور ما چه وضعی داشت و حالا به کجا رسیده است و معلمان در کلاس درس بهترین مبلغان نظام جمهوری اسلامی در بیان واقعیات هستند.

وی، جمع شدن معاونت‌های پرورشی در مدارس را یک خیانت به جامعه دانش‌آموزی برشمرد و بیان داشت: باید معاونت‌های پرورشی در مدارس احیا و از ظرفیت معلمان دلسوز در پیشبرد اهداف نظام استفاده هرچه بیشتری شود و آنان تبیین را به عنوان یک فریضه در مدارس پیگیری کنند.

دولت سیزدهم در اجرای طرح طبقه‌بندی معلمان اصرار دارد

سالاری گفت: طرح طبقه بندی در دولت گذشته رها شد اما صدای کسی در نیامد ولی این دولت که خودش پرچم طبقه بندی را در دست گرفت، با چنین جوی مواجه شده است.

معاون اسبق اداره کل آموزش و پرورش هرمزگان از مسؤولان خواست تا به مدارس سر بزنند و معلمان را تکریم کنند چرا که ارتقای جامعه در گروی ارتقای آموزش و پرورش است.

یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش در جمع فرهنگیان اصفهان اعلام کرد: ما درصدد هستیم که طرح رتبه بندی فرهنگیان را تا چند ماه آینده اجرایی کنیم!

رتبه بندی معلمان

یک سری از طرح های آموزش و پرورش در دوران های گذشته متوقف شد. بازگشت به برخی از طرح های مفید گذشته سخت است و عده ای می خواستند آموزش و پرورش را از حکمرانی خود خارج کنند.

رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به احتمال ابلاغ آیین‌نامه رتبه بندی معلمان در جلسه این هفته دولت، گفت: میزان افزایش حقوق معلمان با اجرای رتبه‌بندی در سال جاری بین یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تا حدود پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود.

 علیرضا منادی درباره زمان اجرای قانون رتبه‌بندی معلمان، اظهار کرد: لایحه رتبه‌بندی معلمان در ۲۵ اسفند سال ۹۹ توسط دولت وقت تقدیم مجلس شد و کمیسیون آموزش مجلس نزدیک به یک سال روی آن کار کرد، در این لایحه تغییرات اساسی به نفع معلمان اعمال شد و سرانجام در اواخر سال ۱۴۰۰ به تأیید شورای نگهبان رسید.

وی با بیان اینکه قانون رتبه‌بندی معلمان به دنبال افزایش کیفی فرآیند تعلیم و تربیت، اعتلای کرامت و منزلت اجتماعی معلمان، رضایتمندی شغلی معلمان و اصلاح نظام عادلانه پرداخت بر اساس شایستگی‌هاست، اظهار امیدواری کرد که در هفته جاری، آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان در هیأت دولت بررسی و تصویب شود.

آیا این خبر مفید بود؟
اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    ارسال نظر:

    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان